PREŞEDINTELE COTAR: "Parlamentul nu ar trebui să se grăbească în adoptarea legii RCA"

Mina Irina
Politică / 26 septembrie 2016

Parlamentul României nu ar trebui să se grăbească în adoptarea legii RCA, ci ar trebui să aştepte ca ordonanţa să îşi producă efectele, susţine preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Parlamentul Romaniei nu ar trebui să se grăbească în adoptarea legii RCA, un Parlament responsabil ar aştepta ca OUG să-şi producă efectele, într-o lună, două am observa ce disfuncţionalităţi apar pe piaţa RCA, iar toate acestea ar putea fi corectate prin adoptarea legii de către noul Parlament. În situaţia în care Parlamentul României va pune interesele politice mai sus decât interesele cetăţenilor, de care este responsabil, vom anunţa în cel mai scurt timp, noul calendar de proteste care va viza direct Parlamentul României", a declarat Vasile Ştefănescu.

COTAR precizează că a efectuat o analiză a materialului ce conţine propunerile de modificare a legii RCA, transmis de către UNSAR către Comisia de buget - finanţe a Camerei Deputaţilor, iar concluzia este că nu se doreşte efectuarea de schimbări în folosul asiguraţilor RCA.

"Multinaţionalele din asigurări, în continuare, vor două lucruri: să majoreze preţul RCA, ceea ce au realizat deja, şi să plătească despăgubiri cât mai reduse, situaţie care se poate întâmpla, dacă parlamentarii adoptă propunerile UNSAR. UNSAR consideră că cetăţenii acestei ţări sunt doar nişte vaci de muls, transmiţând în mod direct sau prin < trompeta ASF >, că de zece ani sunt pe pierderi, iar preţul RCA trebuie să crească în fiecare an, indiferent dacă am avut sau nu daune", a declarat Vasile Ştefănescu.

Conform COTAR, UNSAR nu doreşte nici compensarea directă, nici ca poliţa RCA să fie vândută pentru perioade mai mici de 6 luni şi nici ca termenele de soluţionare a dosarelor de daună să scadă sau ca asiguraţii RCA să aibe posibilitatea suspendării poliţei RCA.

Potrivit COTAR, UNSAR a propus majorarea amenzilor pentru asiguraţii care circulă fără o poliţă RCA, astfel încât aceste amenzi să ajungă între 4.000 - 8.000 de lei, iar în plus, reţinerea certificatului de înmatriculare. Asiguratorii vor să fie menţinut cuantumul actual al amenzilor aplicate firmelor de asigurări de către ASF, aceste amenzi începând de la 1.000 de lei.

"Invit multinaţionalele din asigurări care declară că afacerea lor este în pierdere de ani de zile, în România, să se orienteze spre alte ţări, unde aceştia cred că îşi vor putea face de cap, aşa cum şi-au făcut în ultimii 10 ani, în România. De asemenea, invit Parlamentul României să înceapă în regim de urgenţă procedurile de destituire a conducerii ASF, principalul vinovat de haosul din piaţa de asigurări. Aceste persoane sunt răsplătite şi în prezent, pentru incompetenţă şi dezastrul cauzat, cu salarii de zeci de mii de euro lunar", se mai precizează în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb