Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a făcut apel la o apărare comună a democraţiilor liberale atacate atât din interior, cât şi din exterior, în declaraţii făcute ieri în timpul vizitei de stat pe care o întreprinde în Canada, informează Agerpres.
"Trebuie să evităm să fim vulnerabili din punct de vedere politic şi economic", a spus el la Ottawa în cadrul unui prânz cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon. "Democraţia noastră este, de asemenea, o infrastructură critică. Să o păstrăm şi să o protejăm împotriva atacurilor din interior şi din exterior".
În afara Rusiei, Frank-Walter Steinmeier a citat, de asemenea, China drept provocare internaţională."Pretenţia Chinei de putere economică şi politică va modela viitorul relaţiilor internaţionale pe termen lung".
Ca naţiune din Pacific, Canada joacă un rol important în eforturile tuturor statelor occidentale de a contracara influenţa crescândă a Chinei în regiunea indo-pacifică, a spus şeful statului german. Canada şi Germania au un obiectiv comun, a adăugat Steinmeier:"Vrem să ne extindem reţelele cu statele din regiune pentru a reduce dependenţele unilaterale de China".
Frank-Walter Steinmeier a discutat şi cu premierul Justin Trudeau. Trudeau a lăudat conducerea Germaniei în cadrul G7 şi a subliniat că ambele ţări lucrează cot la cot pentru a sprijini Ucraina.
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit duminică la Ottawa într-o vizită de patru zile, însoţit de soţia sa, Elke Budenbender, şi de o delegaţie de oameni de afaceri. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Bettina Stark-Watzinger, face, de asemenea, parte din delegaţie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.04.2023, 09:14)
Discursul disperarii... ca cel al lui Ceausescu care spunea ca democratia populara este atacata si din interior si trebuie ajutorul tarilor prietene socialiste.
Auzi...."atacata din interior" chiar de concetateni. De francezii care il injura pe Macron.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.04.2023, 09:29)
Clar si concis punctat,
bravo
1.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 25.04.2023, 11:54)
In '89 securistii l'au lasat in offside pe Ceausescu pentru a'si pastra ei puterea.
Anii '80 si anii postdecembristi sunt anii puterii securistilor afaceristi.
In anii '80 Ceausescu era batran si "declabat" de la realitate. Era folosit de securisti doar ca paravan pentru explotarea populatiei.
Cand securistii au primit ok-ul din exterior au scapat de acest paravan si si'au vazut linistiti de afaceri si in postdecembrism la fel ca in optzecism.
1.3. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Protaru în data de 25.04.2023, 17:58)
"decablat"*
2. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 25.04.2023, 11:45)
"Democratiile liberale" sunt de fapt fascisme totalitar-corporatiste.