Preşedintele Iohannis l-a chemat pe premierul Grindeanu pentru discuţii pe marginea bugetului

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 10 ianuarie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni miercuri cu premierul Sorin Grindeanu ca să discute despre planurile Guvernului în legătură cu bugetul de stat. "Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, în care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, aseară, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. La această întâlnire va participa şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a scris, într-un articol publicat pe pagina sa personală cosmin-marinescu.ro, că un semn de responsabilitate pentru dezvoltarea României este să ieşim definitiv din capcana politicilor prociclice, adică să nu mai facem deficite în anii de boom economic, aşa cum a fost cazul înainte de criză. În opinia domnului Marinescu, prosperitatea nu se poate construi pe deficite bugetare şi datorie publică, pe stimularea artificială a consumului, care înseamnă orientare pe termen scurt, iar politicile financiar-monetare nu pot ţine locul, la nesfârşit, reformelor reale, structurale.

România este una dintre ţările Uniunii Europene care, din păcate, reversează trendul de consolidare fiscală din perioada post-criză, susţine Cosmin Marinescu avertizând că, în perioada 2015-2017, abaterea deficitului bugetar pare a fi una dintre cele mai mari: "Nu trebuie să uităm lecţiile recentei crize, nu trebuie să neglijăm ceea ce semnifică deficitul bugetar pentru calitatea guvernanţei economice. Practic, deficitele sunt un fel de notă de plată prin care guvernele transferă, în viitor, costul beneficiilor actuale. Aşa se explică tentaţia pentru deficite, care în UE a generat criza datoriilor suverane".

Săptămâna trecută, la depunerea jurământului, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri că îşi doreşte ca, într-o zi, să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3%, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Şeful statului le-a mai spus noilor miniştri că trebuie să "livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb