Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat OUG 14/2023 şi OUG 108/2022

D.R.
Politică / 13 iulie 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat OUG 14/2023 şi OUG 108/2022

Două legi noi au fost promulgate: legea pentru sporirea performanţei energetică a clădirilor şi legea decabonizării sectorului energetic

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 14/2023 pentru modificarea legii 372/2005 în privinţa sporirii performanţelor energetice ale clădirilor şi a ordonanţei de urgenţă a Guvernului 108/2022 în privinţa decarbonizării sectorului energetic, informează news.ro.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 108/2022, în sensul introducerii în conservare sau al scoaterii din exploatare a 660 MW de capacităţi de producere a energiei electrice pe bază de lignit.Trecerea în conservare va fi realizată în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic şi avizat de Ministerul de Resort.

De asemenea, proiectul vizează şi modificarea Legii 372/2005. Prin urmare, clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale noi sau care vor fi supuse unor lucrări de renovare majoră, vor trebui să aibă infrastructură pentru instalarea staţiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Pe 20 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, acest proiect de lege.

Iniţiatoarea proiectului, deputata PNL Oana Marciana Ozmen a afirmat atunci că prin această lege, România s-a aliniat ţărilor europene care vizează promovarea energiei verzi. La rândul lui, social-democratul Ioan Mang a preciaat că este o lege importantă pentru că "suntem printre primele ţări, dacă nu prima ţară din UE care a reglementat acest domeniu al producţiei de hidrogen verde".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La reducerea complexelor energetice si mine vad ca semneaza rapid (dar nu uitati ca Germania, Polonia au redeschis mine si centrale pe carbuni, sa faca fata penuriei energetice!) desi si la noi e penurie de energie care va fi grea la iarna! Dar nu intreaba OMV de ce reduce constant productia de gaz si de petrol din subsolul care inca e al nostru, si pt care redeventa e minuscula! Cand sa treaca legea de aprobare a OUG suprataxa ca sa vina bani la buget din superprofitul OMV pe 2022, s a opus, ceea ce e contrar intereselir nationale si reducerii deficitului bugetar! Chiar vrea sa ne convinga ca e antinational d presedinte? Chiar vrea sa ingroape PNL ul pe drumul lui de iesire?! Simpatizantii liberali sunt revoltati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb