PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS SE ADRESEAZĂ PARLAMENTULUI CU PRIVIRE LA MODIFICĂRILE LEGISLAŢIEI PENALE Iohannis: "Alegeri anticipate sunt prea mult, în această fază"

Vlad Giurgiu
Politică / 7 februarie 2017



Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Dragnea şi Tăriceanu, dezamăgiţi de discursul lui Klaus Iohannis

--------

Actualizare 20:57

Eugen Teodorovici şi Ecaterina Andronescu au fost singurii senatori PSD care au rămas în plen la discursul preşedintelui Klaus Iohannis.

(M.I.)

-------

Actualizare 16:42

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, susţinut astăzi în Parlament:

"Domnule Preşedinte al Senatului,

Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

Doamnelor şi domnilor musafiri,

M-aş fi adresat şi Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja.

Sunteţi un nou Parlament şi mă bucur, chiar mă bucur mult, că aţi avut răbdare să staţi în sală să mă aşteptaţi şi vă mulţumesc pentru primirea foarte frumoasă! Noilor parlamentari şi vechilor parlamentari, vă doresc deopotrivă succes şi un mandat plin de realizări!

Aş fi vrut astăzi, în condiţii normale, la început de mandat, să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aş fi putut să vă vorbesc despre Centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aş fi putut să vorbesc poate despre proiectul de ţară. Cu toţii - şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, şi dumneavoastră - ne dorim în definitiv o Românie puternică şi prosperă. Cu toţii ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită.

Doamnelor şi domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri?

În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi!

Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas?

Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult.

Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!

Doamnelor şi domnilor,

Preşedinţii celor două Camere... Aţi obosit deja? Ghinion!

Preşedinţii celor două Camere - care, nu ştiu, au rămas? Au rămas! - încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim.

Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş.

Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil!

Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votat, fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă.

Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent! Păstraţi creşterea economică! Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!

Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca, în virtutea atribuţiilor de Preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.

Doamnelor şi domnilor,

Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un Guvern performant, sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?

Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului.

Asta îmi doresc eu pentru România şi asta, cred, îşi doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de naţiune vrem să fim. Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul.

Probabil aţi urmărit imaginile de la demonstraţiile care au avut loc în ultimele zile, multele demonstraţii care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în multe, multe alte localităţi din România, din străinătate, au fost demonstraţii ample, localităţi unde nu a fost nicio demonstraţie la Revoluţie. Incredibil!

Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic.

Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie, şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie!

Doamnelor şi domnilor,

Să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României!

Vă mulţumesc!"

-------

Actualizare 12:39 Dragnea: "La plecare i-am spus preşedintelui că sper să putem face pace. Mi-a răspuns că acelaşi lucru speră şi el".

-------

Actualizare 12:38 Dragnea: "Nu poţi să vorbeşti în acelaşi discurs şi de stabilitate şi de instabilitate".

-------

Actualizare 12:37 Dragnea: "Preşedintele s-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Preşedintele trebuie să fie preşedinte... Speranţa mea este să facem pace. Nu am incitat şi nu voi incita niciodată la acţiuni care să dezbine. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie de pace socială".

-------

Actualizare 12:36 Dragnea: "Probabil că stilul, cuvintele folosite de preşedinte i-au făcut pe colegii mei să părăsească sala. Aşteptam nişte semnale de pace".

-------

Actualizare 12:35 Dragnea: "Mă aşteptam la un discurs pentru unitate şi stabilitate... sunt de acord cu preşedintele că nu este cazul de alegeri anticipate".

-------

Actualizare 12:34 Tăriceanu: "Preşedintele vrea să ne dea lecţii şi să ne spună ce să facem. Este inacceptabil".

-------

Actualizare 12:33 Tăriceanu: "Nu a avut discursul la care mă aşteptam".

-------

Actualizare 12:32 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se arată dezamăgit de discursul şefului statului pentru o lecţie de democraţie.

--------

Actualizare 12:25 Preşedintele şi-a încheiat discursul şi este aplaudat de parlamentari.

-------

Actualizare 12:22 Iohannis: "Imaginea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele luminate (...) Democraţia trebuie ţinută vie. Democraţia trebuie apărată. Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în piaţa Victoriei, pentru o lecţie de democraţie".

--------

Actualizare 12:18 Iohannis: "Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referedumul".

--------

Actualizare 12:17 Iohannis: "Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni?"

--------

Actualizare 12:16 Iohannis: "Sunt mari aşteptări din partea mediului economic (...) Lumea are mari aşteptări de la noi, să nu-i dezamăgim. Dacă PSD nu rezolvă situaţia, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile"

--------

Actualizare 12:15 Iohannis: "Acum, guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum, România are nevoie de un Guvern puternic, nu de un guvern care, cu sfială, execută ordinele de la partid".

--------

Actualizare 12:14 O bună parte din parlamentari părăsesc sala. Iohannis: "Aţi obosit deja. Ghinion!"

--------

Actualizare 12:13 Iohannis: "Retragerea Ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este, cu certitudine, prea puţin. Alegeri anticipate sunt, în această fază, prea mult. Asta este marja de manevră. PSD trebuie să vină cu soluţia".

--------

Actualizare 12:12 Klaus Iohannis: "Nu prosperitatea poporului român a fost prioritatea, grija a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi".

--------

Actualizare 12:11 Klaus Iohannis : "80% dintre români cred că ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită".

--------

Actualizare 12:10 Klaus Iohannis: "Aş fi vrut să vorbesc despre lucruri importante, despre România".

--------

Actualizare 12:08 Klaus Iohannis: "M-aş fi adresat şi Guvernului, dar este ocupat".

--------

Actualizare 12:05 Preşedintele este aplaudat de către senatori şi deputaţi.

--------

Actualizare 12:01 Klaus Iohannis a ajuns la Parlament.

--------

Actualizare 11:48 Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu: "Guvernul nu participă la discursul lui Iohannis".

--------

Actualizare 10:23 Premierul Sorin Grindeanu nu va mai participa la discursul preşedintelui, în Parlament.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa astăzi Parlamentului cu privire la modificările legislaţiei penale iniţiate de Executiv. Şedinţa plenului reunit al Parlamentului va avea loc la ora 12:00, relateză Hotnews.

Şeful statului a scris ieri, într-o postare pe reţeaua de socialzare Facebook: "Modificările legislaţiei penale iniţiate de Guvern, care au generat o puternică reacţie civică, trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului".

Şeful statului a transmis vineri preşedinţilor celor două Camere ale Legislativului o scrisoare în care arată că doreşte să se adreseze Parlamentului pe 7 februarie cu privire la modificările aduse legislaţiei penale, precum şi în legătură cu evenimentele generate de acestea.

În scrisoarea lui Klaus Iohannis, transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se precizează că în conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, republicată, acesta (n.r. - preşedintele) doreşte să adreseze Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. Pentru Dumnezeu,dar incetati cu "seful statului",in Romania avem PRESEDINTE.

    1. Marioneta serviciilor.

      Johanis este de cea mai adanca nesimtire vazuta in politica romaneasca. Din nefericire, PSD nu ii da un raspuns meritat.

      Nesinmtit? Dar al tau gurvern cum e?

      Da seara ordonante care se publica in MO la 1 noaptea. Sau alta o publica in MO cand ajunge la parlament. 

      Scapam hotii dar presedintele e de vina. Serios? Cam de cata inteligenta ai nevoie ca sa ajungi la astfel de concluzii? 

      Ok, te spala cineva pe creier. Dar ceva materie cenusie care sa mai gandeasca tot ar trebui sa ramana!

      Sau esti platit de cineva sa dai cu batul in blata. Merita cativa leuti sa-ti bati joc de viitorul copiilor tai? 

      Care hoti ii scapam si caror hoti le dati puteri discretionare? Ce furt e mai mare decat furtul guvernarii sau falsificarea alegerilor?. Vreti sa aveti dreptate fiind badarani si violenti insa doar cu complicitatea institutiilor care ar trebui sa faca ordine, si doar daca nu vi se raspunde.

      Mai MEDITA ...mai se TELEPORTA cate o Casa dintr-un UNIVERS Paralel cu Afacerile Cinstite printr-o asa -numita GAURA de VIERME sau o GAURA NEAGRA.

      In liceu la Cultura Civica ni se spunea ca Presedintele e SERVITORUL STATULUI si nu SEFUL STATULUI pentru ca a jurat sa SERVEASCA si nu sa Stapaneasca.

      trebuia sa ramii in bezna care te-a generat!

      tie iti recomand sa asculti o MANTRA INDIANA : Om NAMAH SHIVAYA sau una tibetana: Om Mane Padme Hum

    Dobitocul reia discursul de la CSM. Cei cativa politicieni, reprezinta DEMOCRATIA. Ei sunt rezultatul votului nostru si singura garantie ca puterile oculte pe care le reprezinti nu pun labele pe tara sa-si faca bunul plac netulburate. Politicienii aia ii votam noi boule, nu sunt expresia strazii tale !

    1. si discursul ei au fost impecabile.

      Ce fel de natiune vrem sa fim? Una in care niste interesati, vorba unu binecunoscut ziarist si artist, vor, prin lege sa faca oameni cinstiti din infractori.

      Mingea este in terenul PSD. Sa vedem cum o joaca. Sper sa o joace in limitele stabilite de Presedinte. 

      Nu-ti aseza labele si bucile prea tare , ca nu esti singur prin tara asta, dupa cum te-ai convins!

      Cred ca cer prea mult daca vorbesc de respect, un cuvant neasimilat de capii psd-alde la adresa Presedintelui, dara-mi-te sa-i cer unui aplaudac aceasta...

      Nici manipulații nu sunt singuri în țara asta. Pe de altă parte, rățuștele emoționale se mai pot răzgândi.

      Să-ți intre bine în cap, voi, cei 30 000 de securiști, nu sunteți singuri în țara asta. :) 

    Parerea mea este că d-l Iohannis a avut un discurs echilibrat. Putea să fie mai diplomat la adresa PSD, dar cred că o merita.

    Măsurile de stânga de mărire salarii, pensii le pot înțelege. Dar rezolvarea problemelor penale pe sub preș nu. Face parte din doctrina de stânga ceea ce a încercat alianța să facă? 

    Sau trocul indecent e mărirea pensiilor, ajutoarelor sociale vs. a închide ochii la furturi, abuz în serviciu, etc. 

    Fiecare om ar trebui să analizeze aspectele.

    Votanții PSD au votat pentru pensii, salarii mai mari sau pentru hoție. Cele 2 aspecte nu merg neapărat împreună, cum încearcă PSD sa explice. 

    1. Nu a VOTAT NIMENI pt Hotie ci pt Programul Economic de Guvernare.

      Guvernul a facut oTAMPENIE mare cat UE in legatura cu Ordonantele, instigat de DRAGNEA!. 

      Dar Presedintele Iohannis sa NU uite ca nici DANSUL NU E INTEGRU: 

      __Nu poti sa iei KASE DOAR din MEDITATII 

      si cum se face ca nu-si amintea cum lua banii din Meditatii : in Mana sau in PLIC?sau cat primea pe sedinta? 

      __ Are o casa MARE cu BANCA la parter luata ABUZIV de la 2 BATRANI. E SAMSAR de KASE pe care le iubeste ca pe COPIII pe care NU-i ARE===>TOTI POLITICIENII au SCHELETE IN DULAP. 

      ___TOTI sunt SANTAJABILI 

      Cetatene, a crede ca EXISTA POLITICIENI INTEGRI e o NAIVITATE 

      si eu VREAU ca DNA sa il ia si pe IOHANNIS daca il ia pe DRAGNEA, dar pt ca Presedintele are IMUNITATE sa o ia pe D-na CARMEN pt Fals in ACTE 

      __EU MILITEZ pt o JUSTITIE IMPARTIALA care sa-i Ia pe TOTI POLITICIENII de DREAPTA sau de STANGA din aceasta TARA! 

      __ Eu as mai vrea ca DRAGNEA sa stea in aceeasi CELULA cu IOHANNIS iar nevestele lor la fel: sa stea BOMBONICA in CELULA cu d-na Carmen. 

      Dar mai cred ca Grindeanu trebuie lasat sa puna Programul Economic in aplicare dar bine SUPRAVEGHEAT de Strada ca sa nu mai greseasca. 

      __Din ce am auzit de d-nul Grindeanu ziceau si adversari PSD ca ar fi competent si integru ca persoana.

      Cred ca lui GRINDEANU ar trebui sa i se dea a 2 -a SANSA dar sa NU MAI ASCULTE de DRAGNEA! 

      Spun asta pt ca l-am vazut azi in PARLAMET ducand Mana DREAPTa la INIMA . Asta e un gest care se face la CEREMONII MASONICE

      Am vazut pe You tube o ceremonie masonica de asta ma intreb. 

      Din loja lui Merkel sau din loja din Bruxelles?

      Da si eu l-am vazut in Parlament cum ducea aparent fara motiv de mai multe ori mana dreapta la inima.Asta e un gest care se face cand se canta Imnul sa la o parada militara dar poate ca omului i-a intrat in sange si il repeta obsesiv

      Intrebarea e pentru cine FACEA IOHANNIS SEMNUL? pentru UE? pentru NATO? sau mai stii pentru POPOR?

      Poate il facea pentru "ROMANII LUI"

      Eu cred ca SEFII LUI din AFARA Tarii l-au Chemat la ORDINE! Pentru ei Facea Semnul de Loialitate cum ziceti voi.

      Da ar avea ce povesti si ar face schimb de EXPERIENTA in Hotie,Escrocherie, MInciuna si altele

      Ma bucur ca exista si oomeni cerebrali in tara asta

      De acord, o justitie independenta e dezirabila, ca societate civila ar trebui sa ne gandim cum se poate asigura independenta justitiei (membrii sa nu mai fie numiti politic, etc) 

      Da sunt de acord ca justitia "independenta" trebuie sa ii judece pe amandoi si pe d-l Dragnea si pe Presedintele Iohannis.

      Tactic vorbind Presedintele Iohannis a prins acum o situatie in care calca pe PSD si isi sporeste popularitatea; dar mingea i-a fost servita de d-l Dragnea disperat sa nu ajunga la puscarie. E logic ca societatea civila s-a revoltat (si eu m-am revoltat, am fost la proteste si spre bucuria mea, cel putin in Brasov, nu s-a scandat sus Iohannis; oamenii s-au concentrat pe raul facut de OUG13) 

    12:12 e corect ce a spus. De aceea toti trebuie sa plece. Psd sa faca opozitie si restul la gugernare? Aberati nu le mai comentez.

    Bursa presa straina ce zice? 

    1. Capul lui MOTOC VREM!

    CPT-tifnos ca intotdeuna-v-a suparat namtul pentru ca vorbeste direct. LD siCPT vorbesc pe alaturi ,tu le spui despre hotie , ei vrbesc de marirea salariilor.La fel si despre sustinatorii lor ,chiar cei de pe acest portal de discutii : suneti clar , vreti favorizarea infractorilor ,asa cum rezulta din OUG13 ? Nu raspundeti cu ...legitimitatea votului , nu o dati cotita. SWi mai ales nu mai folositi invectivele fiindca va descalifica ca oameni

    1. Cetatene e o tara libera fiecare are DREPTUL de a FACE MISTO de POLITICIENI ca-s de DREAPTA sau de STANGA

      Hai sa RADEM de EI nu Sa ne CERTAM INTRE NOI! 

    Klaus Iohannis: "Nu prosperitatea poporului român a fost prioritatea, grija a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi"

    Sunt total de acord cu presedintele. 

    1. Si eu.

      Penalul e la a doua casă pierdută în instanță. A uitat să returneze chiria încasată de la Raiffeisen.

      Pe bune? he-he-he ma cam BUCUR ca ROMANUL de RAUL ALTUIA.

      sa asculte Iron Maiden FEAR of the DARK

      Tu cetatene asculti Katiusha de Red Army Choir!

    La dracu ,repet CONSTITUTIA este greșeala fundamentală.Atunci când cei care au elaborat-o au copiat și este plagiata.Daca vrem sa facem ceva o copiem pe cea elvețiană și atunci nimeni și nimic nu are ce sa comenteze și peste 20 de ani Romania o să fie ce vrea poporul,PROSPERITATE.Ce ziceți?

    1. cu niste minusuri.

      Nu scrie nicaieri in Constitutie ca Dragnea, Grindeanu si Iordache sunt obligati sa faca, prin ordonanta de urgenta, din infractori oameni cinstiti.

      Un guvern onest, nemanevrat de diversi surligari si porci, poate sa faca, cu aceasta Constitutie!, ceea ce trebuie pentru bunastarea neamului si a tarii. 

      Stimate eu am spus acest lucru că ar fii soluția cea mai buna pentru acest popor din care facem și noi parte.?Dar dacă CONSTITUTIA nu permitea guvernului emită OG nu de întâmpla absolut nimic.Ce spectaculos o fi Iorgovan in zenitul lui.

    Multumesc Nu!

    Alta intrebare ? 

    1. Dacă sunteți amabil puteți să motivați de ce este penal sau pușcăriabill?Cumva președintele este cel mai angelic din mizeria de politică romaneasca?

      Porshe 911 e doar o masina din colectia de lux a domnului Tariceanu el fiind bugetar dupa revolutie. Din salariul de parlamentar nu ii poate plati rca, casco e optional, cauciucuri, combustibil si femei pe palma. De unde atata banet?

      Toti politicienii au Bube-n Cap sau in alta parte

      Asta a PUS TAXA de PRIMA INMATRICULARE aia de costa cat o MASINA.

      Va rog, INJURATI-l ! 

    Ma bucur ca Romania are un asemenea presedinte!

    Se vede ca ati fost un profesor bun din generatia veche. Experienta la catedra v-a ajutat azi. 

    Ati facut reclama Romaniei de nota 10!

    Felicitari! 

    1. FELICITARI d-nilor CONSILIERI ca l-ati invatat sa vorbeasca ca un OM . Ca pana acum vorbea CA ROBOTUL si asculta doar Mo-Do : EINS- ZWEI POLIZEI si SUPERGUT.

      Ii recomand sa asculte SHOSTACOVITCH- second waltz. 

      Acest președinte nu mă reprezintă! Să vă spălați pe cap cu marioneta Securității!!!

      si eu ii recomand sa asculte JUDAS PRIEST ELECTRIC EYE

      eu ii recomand sa citeasca Scrisorea a III-a dE MIHAI EMINESCU. E acolo un Vers:"au de patrie virtutte nu vorbeste LIBERALUL / De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul"

      Cacofonia POETULUI e INTENTIONATA. 

      si eu JUDAS PRIEST - REVOLUTION

      stiu eu ceva BETON: sa asculte Presedintele JUDAS PRIEST full album : DEMOLITION si NOSTRADAMUS

      asta-i din albumul "Angel of RETRIBUTION"

    Iohannis: "Nu prosperitatea poporului român a fost prioritatea, grija a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi".

    Este clar scopul acestor pesedisti. Asteptam de la ei o guvernare mai buna, dar in loc sa-si vada de treaba si sa faca tot ce pot pentru economia tarii, se ocupa de jmecherii.  

    1. decat laudele lingusitorilor mai bine o cearta cu dusmanul.pe ceausescu primii carel-au poreclit au fost proprii lingusitori.

    PUNETI muzica ROCK la PROTESTE cu melodii din JUDAS PRIEST! ADUCETI niste BOXE. Sa fie CONCERT Heavy-METAL!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb