Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc, amendat pentru modul de depozitare a compostului

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 31 iulie 2009

Comisarii Gărzii de Mediu Brăila au găsit mii de tone de resturi de bălegar în stadiu avansat de fermentare, care provin din exploatarea animalelor din Complexul de Porci Brăila şi care nu au mai fost ridicate din 2007. Potrivit Agerpres, comisarii de mediu au descoperit, astfel, că sursa mirosurilor, care fac insuportabile zilele de vară la Brăila şi care au dus, în repetate rânduri, la proteste din partea organizaţiilor de mediu şi a cetăţenilor, este reprezentată de peste 4.200 de tone de compost, lăsate să fermenteze pe o platformă betonată în incinta unităţii.

Potrivit directorului coordonator al Gărzii de Mediu Brăila, Marian Dragomir, complexul de porci, care aparţine preşedintelui Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz, a fost amendat cu 35.000 de lei şi a fost somat să înceapă demersurile necesare obţinerii de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi a aprobării pentru valorificarea compostului ca îngrăşământ natural. Resturile găsite sunt formate din nămolul scos din bazinele de decantare ale staţiei de epurare, nămol rezultat din bălegar, urină de porc şi ape uzate provenite de la spălarea halelor. În mod normal, acest nămol trebuie ţinut în aer liber maxim 13 luni, timp în care se transformă în compost propice utilizării ca îngrăşământ natural.

Gheorghe Caruz a programat, pentru începutul acestei săptămâni, o dezbatere publică, în vederea solicitării de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu. Dar cum locul desfăşurării acesteia a fost stabilit în afara oraşului, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi, în urma demersurilor efectuate de Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, a dispus amânarea întâlnirii.

Gheorghe Caruz are termen până în 2011 să îşi rezolve problemele de mediu, investiţii care se ridică la peste 800.000 de euro. Potrivit Comisariatului Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, acesta este în grafic cu implementarea obiectivelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb