Preşedintele "Sears" lansează o nouă ofertă pentru retailerul falit

bursa, sears, presedinte, retail
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2019

Preşedintele "Sears" lansează o nouă ofertă pentru retailerul falit

Preşedintele "Sears Holdings" Corp., Eddie Lampert, a confirmat, săptămâna trecută, că a lansat o nouă ofertă, de peste 5 miliarde de dolari, pentru cumpărarea lanţului american de distribuţie aflat în faliment, care poa­te spori şansele ca acesta să rămână funcţional, potrivit Reuters.

Oferta revizuită a lui Lampert va fi evaluată de "Sears" în cadrul unei licitaţii programate să aibă loc astăzi.

Compania va analiza dacă noua propunere oferă mai multă valoare creditorilor decât o lichidare a activelor sale.

"Credem că propunerea noastră va oferi în mod substanţial mai multă valoare părţilor interesate decât orice altă opţiune, în special o lichidare", a declarat purtătorul de cuvânt al fondului de investiţii al lui Lampert, "ESL Inves­tments" Inc.

Potrivit ESL, noua propunere este cea mai bună cale de urmat pentru "Sears" şi numeroasele comunităţi din Statele Unite unde funcţionează magazinele "Sears" şi "Kmart".

Amintim că "Sears" operează şi lanţul de distribuţie cu discount "Kmart".

Oferta anterioară a lui Lampert, care nu s-a ridicat la aşteptările "Sears", a fost evaluată la 4,4 miliarde de dolari. Noua sumă propusă include pasive suplimentare de peste 600 de milioane de dolari, inclusiv taxe, facturi şi alte cheltuieli pe care "Sears" le-a acumulat de la depunerea cererii de plasare sub protecţia Legii falimentului, în octombrie 2018. Suma menţionată este în plus faţă de datoriile de aproximativ 1,1 miliarde de dolari pe care Lampert, cel mai mare acţionar şi creditor al "Sears", a acceptat anterior să şi le asume.

Un grup de creditori ai "Sears" au solicitat închiderea lanţului de magazine, pretinzând că vor fi despăgubiţi mai bine prin vânzarea activelor. Aceştia mai spun că acţionarea în judecată a lui Lampert cu privire la afacerile din trecut în legătură cu societatea va creşte sumele pe care trebuie să le recupereze.

Lampert susţine că aceste tranzacţii anterioare au fost corecte. Ca parte a noii sale oferte, Lampert a cerut să fie scutit de procesele care privesc tranzacţiile anterioare legate de "Sears". Pentru obţinerea acestui drept, denumit "eliberarea legală", Lampert oferă 35 de milioane de dolari în numerar.

Oferta lui Lampert prevede ca aproximativ 500 de magazine "Sears" să rămâ­nă deschise şi să fie păstraţi 50.000 de angajaţi ai lanţului. La momentul la care şi-a declarat falimentul, compania avea circa 68.000 de salariaţi.

Propunerea a venit în condiţiile în care "Sears" stabilise data de 9 ianuarie ca termen până la care Lampert putea să depună o nouă ofertă pentru lanţul de retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb