PREŞEDINTELE TNL, MARA MAREŞ: PSD este responsabil pentru exodul tinerilor

F.B.
Politică / 11 noiembrie 2018

Mara Mareş (Sursa foto: Twitter)

Mara Mareş (Sursa foto: Twitter)

Guvernul Dragnea-Dăncilă îşi demonstrează invariabil incapacitatea de a atrage fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi sau spitale regionale şi nici pentru programele de ocupare a forţei de muncă pentru tineri. "În continuare, deşi ne apropiem de finalul exerciţiului financiar 2014-2020, niciun guvern PSD-Dragnea nu a atras vreun euro din programul european 'Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor', în condiţiile în care ne-au fost puse la dispoziţie fonduri europene în valoare de peste 300 de milioane de euro", se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei noastre de TNL, Mara Mareş.

În schimb, Bulgaria a contractat fonduri europene în valoare de 64 de milioane de euro din programul european menţionat, Croatia - 36 de milioane de euro, iar Ungaria - 87 de milioane de euro. Fondurile au fost utilizate pentru programe destinate tinerilor care se confruntă cu mai multe bariere în calea intrării pe piaţa muncii (cum ar fi excluziunea socială, handicapul sau discriminarea), programe de tipul "a doua şansă" destinate tinerilor care au abandonat şcoala sau cursuri de pregătire profesională adaptate la realităţile locale.

Conform unor cifre Eurostat, în 2017, 19,3% din tinerii din România nu aveau un loc de muncă sau nu urmau niciun program educaţional şi de formare, ţara noastră fiind depăşită la acest capitol negativ doar de alte 4 state din Uniunea Europeană. Iar potrivit unor date recente furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), peste 300.000 de tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani au plecat în străinătate în ultimii 3 ani, numărul acestora fiind în creştere, mai arată comunicatul. Lipsa locurilor de muncă este "principalul motiv pentru care preferă să plece din ţară, iar guvernarea Dragnea-Dăncilă nu este capabilă nici măcar să atragă fondurile gratis puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru a rezolva problema şomajului în rândul tinerilor".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aceasta...........fetiscana are un tupeu iesit din comun sustinut preponderent de "intelectul"de lemn si de posetutele scumpe platite de tati si poate de ïubii" (unii din ei) cu care umbla. Este posibil ca tara asta sa fie reprezentata de o rasfatata ieftina cu studii care valorizeaza in realitate vreo 10 clase, obraznica si foarte prost crescuta????? Asta o sa fie viitoarea prim ministra ..sau o alta aratarie ca asta din PSD. Tara fara viitor!

    Parca tot prostuta asta cerea tinerilor sa nu mearga la vot la referendumul pentru familie. Batuta in cap e putin spus oricum cu asemenea specimene si PNL este ca PSD, poate chiar mai rau. Cate clase are real fata asta, a facut cineva un test de inteligenta cu ea?Cine ii permite sa debiteze asemena ineptii? Daca pe tineri ii inveti sa nu participe la referendumuri cum vrei ca ei sa participe la viata economica si culturala a tarii?Care somaj in randul tinerilor?

    Fara un pic de educatie, dorinta de a face ceva in viata tinerii vor claca. Toti vor sa fie sefi si nu stiu sa se conduca pe ei daramite pe altii. O generatie in mare parte pierduta.Tinerii pleaca din tara din cauza salariilor mici pe care le primesc dar PNL nu vorbeste de asta, ei vorbesc de piata ( cerere si oferta pe piata muncii )- aberatii PeNeListe. 

    Un mesaj cât se poate de clar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb