Preşedintele Traian Băsescu, interesat de prezenţa reprezentanţelor băncilor arăbeşti în ţara noastră

Crina Manole
Ziarul BURSA #Politică / 8 iunie 2006

Şeful statului, Traian Băsescu, şi-a manifestat interesul ca ţara noastră să găzduiască "reprezentanţe ale băncilor arăbeşti importante", în condiţiile în care "integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană reprezintă un factor favorabil relansării şi dezvoltării parteneriatului economic între România şi Statul Kuweit", iar sectorul bancar ar trebui să joace un rol mai important în dezvoltarea schimburilor comerciale bilaterale, informează un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis, ieri, redacţiei.

Traian Băsescu i-a primit, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, pe noii ambasadori în România ai Albaniei, Dashnor Dervishi, Japoniei, Kanji Tsushima, statului Kuweit, Yaqoub Al- Ateeqi, şi al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Robin Barnett.

Astfel, în cadrul convorbirilor cu ambasadorul Al-Ateeqi, primul ambasador al ţării sale rezident în România, a fost abordată predilect tema cooperării economice bilaterale, preşedintele României confirmând interesul ţării noastre în a atrage un număr mai mare de investitori kuweitieni.

Discuţiile cu noul ambasador albanez au fost marcate de interesul cu care România priveşte regiunea Balcanilor Occidentali, sub aspectul sprijinirii aspiraţiilor de aderare la UE şi NATO ale statelor din zonă şi al soluţionării problemei provinciei Kosovo.

Şeful statului a reiterat importanţa deosebită pe care România o acordă relaţiilor cu Japonia, bazate pe principii şi aspiraţii comune, exprimând, totodată, speranţa că, acestea vor cunoaşte o aprofundare şi diversificare odată cu apropiata aderare la Uniunea Europeană, se mai arată în comunicat.

Convorbirile cu diplomatul britanic au relevat nivelul de excelenţă atins de relaţiile bilaterale şi principalele repere avute în vedere pentru dezvoltarea lor în perioada următorilor patru ani. A fost evocat faptul că aderarea apropiată a României la Uniunea Europeană va genera noi impulsuri pentru consolidarea parteneriatului bilateral, în domenii care vizează atât piaţa internă a UE, cât şi politica sa externă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb