Preşedintele Trump l-a demis pe directorul FBI

A.C.
Internaţional / 10 mai 2017

 James Comey (Sursa foto: Wikipedia)

James Comey (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat în timpul nopţii scrisoarea de demitere a directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey. Demiterea acestuia a şocat Washingtonul, iar democraţii au acuzat că eliminarea lui Comey are legătură cu investigaţia condusă de FBI cu privire la legăturile dintre campania Trump şi Rusia, relatează BBC.

Însă, demiterea directorului agenţiei a avut loc la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că Comey a prezentat o serie de informaţii eronate în Congres cu privire la e-mailurile clasificate descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soţul vicepreşedintei de campanie a lui Hillary Clinton.

Preşedintele Trump a precizat în scrisoarea de demitere că este de acord cu recomandarea Procurorului General, Jeff Sessions, care a susţinut că "nu eşti capabil să conduci în mod eficient Biroul Federal de Investigaţii".

Sessions a explicat că departamentul Justiţiei este "angajat să respecte un nivel înalt de disciplină, integritate, precum şi statul de drept", menţionând că există nevoia "unui nou început" la FBI.

Casa Albă a precizat că va începe imediat căutarea unui înlocuitor pentru James Comey, unul dintre puţinii directori numiţi de administraţia Obama şi păstraţi în funcţie de Donald Trump.

Şi James Comey a fost surprins de vestea demiterii sale, acesta se adresa agenţiilor FBI din Los Angeles, atunci când un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet că tocmai a fost eliberat din funcţie de către administraţia Trump.

Iniţial, acesta a crezut că este vorba de o farsă şi a început să râdă în faţa agenţiilor FBI din Los Angeles.

Comey a rezistat doar patru ani dintr-un mandat de zece ani la conducerea Biroului Federal de Investigaţii.

Mulţi politicieni şi-au exprimat surprinderea că directorul agenţiei ar trebui să fie demis pentru modul în care a gestionat investigaţia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, având în vedere că Trump l-a lăudat anterior pe Comey.

În ultimele zile ale campaniei electorale, Trump l-a catalogat pe Comey drept curajos pentru redeschiderea investigaţiei cu privire la e-mailurile lui Clinton.

"Ceea ce a făcut i-a restabilit reputaţia", a concluzionat atunci Trump.

Adjunctul Procurorului General, Rod Rosenstein, a declarat marţi că nu poate apăra modul în care directorul FBI a gestionat investigaţia cu privire la e-mailurile democratei Hillary Clinton.

"Nu înţeleg refuzul său de a accepta judecata aproape universală că a greşit. Aproape toată lumea acceptă că directorul a făcut o serie de erori grave, vorbim de o problemă care-i uneşte pe oameni", a precizat Rosenstein.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb