Preşedintele turc: "Israelul a depăşit linia roşie"

G.D.
Internaţional / 6 aprilie 2023

Preşedintele turc: "Israelul a depăşit linia roşie"

Turcia a condamnat miercuri confruntările produse la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan apreciind că Israelul a depăşit "linia roşie", potrivit AFP, notează Agerpres.

"Turcia nu poate să rămână tăcută în faţa acestor atacuri. Lipsa de pietate faţă de moscheea Al-Aqsa este linia noastră roşie", a declarat Erdogan în faţa unei adunări de pensionari, în timpul unei cine de iftar - masa luată în fiecare seară de către musulmani după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadanului.

"Palestinienii nu sunt singuri", a afirmat preşedintele turc, aflat în campanie electorală pentru reînnoirea mandatului.

Înaintea sa, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu calificase drept "inacceptabile" confruntările de marţi de la moscheea Al-Aqsa.

"Condamnăm cu fermitate aceste atacuri", a insistat el în marja summitului NATO de la Bruxelles.

"Normalizarea cu Israelul a început, dar angajamentul nostru nu poate fi făcut în detrimentul cauzei palestiniene şi principiilor noastre", a spus în continuare Cavusoglu, apreciind că "aceste atacuri au depăşit limita".

Poliţia israeliană a anunţat "arestarea a peste 350 de persoane" în cursul confruntărilor violente cu cei pe care i-a prezentat ca "agitatori" în moscheea Al-Aqsa din Ierusalim în noaptea de marţi spre miercuri.

Confruntările, în interiorul unuia dintre cele mai emblematice lăcaşuri de cult musulmane din lume, au survenit în mijlocul Ramadanului (luna de post tradiţională pentru musulmani) şi când evreii se pregătesc de Paşte, începând de miercuri seară, într-un climat tensionat între israelieni şi palestinieni de la începutul anului.

Israelul şi Turcia şi-au definitivat în ianuarie reluarea completă a relaţiilor lor diplomatice după mai mulţi ani de criză, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Turcule,ia-i de urechi si pe musulmanii care arunca moschei in aer fiindca unii sunt siiti,alti sunt sunniti,pe cei care arunca biserici in aer si ii prigonesc pe crestini,pe cei care omoara femeile ca nu poarta val...Sa iei atitudine si in favoarea musulmanilor care sunt condamnati la moarte pentru apostazie fiindca isi doresc sa imbratiseze ce religie doresc sau fiindca doresc o reforma religioasa care sa corespunda secolului XXI....Mai arunca-ti un ochi si la atrocitatile razboiului din Yemen,Siria,Irak,vezi ce se mai intampla si prin Afganistan si apoi sa critici Israelul!Putinele lucruri enumerate au trecut demult linia rosie de parca nu mai suntem oameni.Mai degraba ocupa-te de bietii oameni din tara ta loviti de cutremurul devastator.Ce bine ar fi daca ne-am uita toti mai intai in ograda noastra!Confruntarile din nu stiu ce moschee in timpul Ramadanului sunt inacceptabile dar atacurile teroriste din timpul Pastelui,Craciunului,sunt acceptabile?Sa ne respectam reciproc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb