Preţurile petrolului, cele mai ridicate din ultimii trei ani

M.D.
Internaţional #Energie / 19 aprilie 2018

Preţurile petrolului, cele mai ridicate din ultimii trei ani

Preţurile petrolului au urcat, astăzi, la cele mai ridicat nivele din mai mult de trei ani, pe fondul scăderii stocurilor în Statele Unite şi a măsurilor Arabiei Saudite de susţinere a creşterii cotaţiilor prin limitarea livrărilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut până la 74,02, cel mai ridicat nivel atins după 27 noiembrie, iar ulterior au fost tranzacţionate în urcare cu 0,5% faţă de închiderea de miercuri.

Petrolul american WTI este cotat în creştere cu 0,4%, la 68,75 dolari pe baril, după ce anterior a atins 68,95 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat după 2 decembrie 2014.

Barnabas Gan, analist la OCBC, a declacar: "creşterea se datorează datelor referitoare la stocuri publicate seara trecută în Statele Unite şi a primelor de risc legate de tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, dar aceste prime de risc vor fi de scurtă durată, fiind probabil ca investitorii să normalizeze preţurile odată cu atenuarea tensiunilor".

El a apreciat că preţurile sunt un pic prea mari, pe termen scurt, şi că va fi nevoie de semnale clare de îmbunătăţire a factorilor fundamentali.

Reprezentanţii OPEC şi ai statelor partenere se vor întâlni, vineri, la Jeddah, Arabia Saudită, pentru a discuta despre efectul acordului de reducere a producţiei pentru eliminarea suplusului de ofertă din piaţă.

Reuters a relatat, miercuri, că Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, ar dori ca preţurile petrolului să crească la 80 sau chiar la 100 de dolari pe baril, ceea ce sugerează că autorităţile de la Riad nu vor modificarea acordului.

În Statele Unite, Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei a anunţat, miercuri,că stocurile de petrol au scăzut cu 1,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 13 aprilie, la 427,57 milioane de barili, nivel apropiat de media ultimilor cinci ani, de aproximativ 420 de milioane de barili.

Preţurile sunt susţinute şi de aşteptările că Statele Unite vor reintroduce sancţiunile împotriva Iranului, al treilea mare producător de petrol din cadrul OPEC, ceea ce ar reduce şi mai mult oferta de ţiţei din Orientul Mijlociu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb