PREVIZIUNI GOLDMAN PE 12 LUNI: Plasamentele în energie vor aduce cele mai mari câştiguri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2010

Cele mai mari pierderi le vor genera investiţiile în mărfuri agricole

Cele mai importante câştiguri vor fi obţinute, probabil, în următoarele 12 luni, din plasamentele în energie, estimează "Goldman Sachs Group" Inc. Analiştii băncii americane cred că, în schimb, cele mai mari pierderi vor fi generate de plasamentele în materii prime din agricultură.

Potrivit "Goldman Sachs", pe piaţa energiei va fi înregistrată o creştere de 27% în 12 luni, pe cea a metalelor preţioase - de 17%, iar pe cea a metalelor de bază - de 15%. În schimb, pe piaţa mărfurilor agricole vom asista la un declin de 10 procente.

Indicele Reuters/Jefferies CRB, care măsoară evoluţia a 19 materii prime, a scăzut cu 1,7% anul acesta, cele mai mari pierderi fiind înregis-trate de gazele naturale, cacao şi zahăr, pe fondul temerilor legate de redresarea economică.

Deşi "Goldman" arată că plasamentele în mărfuri agricole sunt singurele care vor genera pierderi în decurs de 12 luni, banca americană şi-a modificat în sens pozitiv estimările privind preţul la trei luni al porumbului, bumbacului, cafelei arabica şi zahărului brut.

Conform "Goldman", cotaţia porumbului va fi, peste trei luni, de 4,65 dolari/buşel, faţă de estimarea anterioară, care era de numai 4,15 dolari/buşel. Analiştii băncii anticipează o cerere mai solidă pe piaţa etanolului şi cea a furajelor.

Pe de altă parte, "Goldman" preconizează că preţul grâului, care s-a dublat din iunie până în prezent, ar putea să scadă pe termen mediu.

În ce priveşte preţul cafelei arabica, "Goldman" aşteaptă 1,80 dolari pentru o livră, estimarea precedentă fiind de 1,55 dolari livra. Preţul zahărului brut va fi de 20 de cenţi livra, comparativ cu 15 cenţi/livră - estimarea anterioară. Pentru bumbac, banca anticipează un preţ de 90 de cenţi livra, faţă de 85 de cenţi, cât preconiza înainte. Pentru cacao, estimarea a fost redusă la 2.700 dolari tona metrică, de la 3.100 dolari tona.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb