Prima clădire din ansamblul Oregon Park, închiriată integral

Ioana Dogaru
Companii / 25 ianuarie 2016

Prima clădire din ansamblul Oregon Park, închiriată integral

Prima clădire din noul ansamblu de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din România, a fost închiriată integral. Spaţiile de birouri au fost ocupate în totalitate de compania americană Oracle, informează un comunicat de presă al Portland Trust.

Zona dedicată food-retail-ului a fost de asemenea închiriată 100%, cel mai recent chiriaş fiind compania de event catering Flavours, cu brandul Stradale, precizează sursa citată.

Printre cei care au închiriat spaţii în zona de retail se numără şi Lagardere Travel Retail, operatorul conceptului "1 Minute", se mai arată în comunicat.

Din punct de vedere tehnic, 95% din structura clădirii A este finalizată, lucrările la interior şi faţadă progresând în paralel. Clădirea are un regim de înălţime de două subsoluri, parter şi 6 etaje şi dispune de o suprafaţă închiriabilă de 20.104 m2. Termenul de finalizare este iunie 2016. În paralel, dezvoltarea Clădirii B continuă conform planificării, spaţiul închiriabil fiind de 24.619 m2. Lucrările la Clădirea C vor începe în cursul acestui an. Cele trei construcţii din complexul Oregon Park vor ocupa o suprafaţă de 69.342 de m2, informează comunicatul de presă.

"Cu fiecare proiect pe care l-a dezvoltat în România, Portland Trust a stabilit noi standarde de calitate în domeniul clădirilor de birouri din România, aducând cele mai noi şi mai performante tehnologii în construcţia de clădiri de birouri verzi de clasa A. Un exemplu de o astfel de tehnologie este sistemul cu pompe de căldură geotermală, care oferă unul dintre cele mai ridicate grade de eficienţă energetică cunoscute în lume. Oregon Park însumează toate specificaţiile şi tehnologiile care şi-au dovedit eficienţa în proiectele anterioare. Astfel, chiriaşii vor beneficia de un mediu de lucru mai confortabil, dar şi de reduceri semnificative, de până la 40%, ale costurilor finale plătite pentru energia consumată pentru încălzire şi răcire.", explică Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Clădirile Oregon Park vor fi certificate BREEAM, cu calificativul "EXCELLENT", aceeaşi certificare pe care a obţinut-o şi Floreasca Park, proiectul anterior al Portland Trust. Floreasca Park, un complex de birouri "verzi" de prima clasă, este distins cu numeroase premii internaţionale. Cea mai recentă distincţie - premiul "Office Investment Transaction of the Year" - a fost câştigată în luna decembrie a anului trecut, în cadrul galei CIJ Awards 2015, precizează sursa citată.

Oregon Park este al şaselea proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust în România, după Opera Center I şi II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A şi Floreasca Park. Cu cei aproximativ 70.000 mp de spaţii noi de birouri, Oregon Park reprezintă 21% din totalul de 330.000 mp construiţi şi închiriaţi de Portland Trust la noi în ţară, începând cu anul 1999.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb