Prima ediţie nZEB Expo Bucureşti a găzduit peste 15.000 vizitatori şi 150 de companii expozante

R.S.
Miscellanea / 20 iunie

Prima ediţie nZEB Expo Bucureşti a găzduit peste 15.000 vizitatori şi 150 de companii expozante

Prima ediţie a nZEB Expo a avut loc în Bucureşti şi a reunit peste 15.000 de vizitatori şi 150 de companii expozante. Evenimentul s-a desfăşurat între 14-16 iunie la Romexpo, Pavilion B2, şi a oferit un cadru de discuţii, prezentări şi demonstraţii pentru profesioniştii şi entuziaştii din domeniul construcţiilor sustenabile, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, misiunea conceptului nZEB Expo este de a transforma fundamental piaţa locală a construcţiilor, promovând standardul nZEB şi standardul de casă pasivă, respectiv îmbunătăţirea standardelor de locuire. Astfel, seria de evenimente nZEB Expo îşi propune să ofere spaţiul şi contextul necesar pentru facilitarea schimbului de informaţii, de know-how şi să ofere participanţilor acces la cele mai noi produse şi soluţii din domeniu.

"Prima ediţie nZEB Expo Bucureşti a fost un real succes, arătând interesul crescut pentru construcţiile eficiente energetic şi nevoia de soluţii inovatoare. Ne bucurăm că am reuşit să construim un concept dedicat tuturor celor implicaţi în acest domeniu şi să contribuim, pas cu pas, la accelerarea adopţiei de locuinţe tot mai calitative. Cu efervescenţa de acum ne pregătim deja pentru cea de-a doua ediţie, pe care o vom desfăşura în toamnă, la Cluj Napoca, şi suntem încrezători că va fi cel puţin la fel de bine primită", a declarat Marius Şoflete, inginer proiectant de case pasive şi co-organizator nZEB Expo.

Pe cele trei scene dedicate, nZEB Expo Bucureşti a reunit peste 50 de speakeri şi a acoperit diverse teme de interes din domeniu, de la legislaţia şi finanţarea construcţiilor nZEB, la proiectarea caselor pasive şi declaraţii de la beneficiari. Un moment special a fost conferinţa "Oraşul Inteligent", susţinută de Carlos Moreno, urbanist de renume internaţional şi iniţiator al conceptului "15 minute city". Totodată, participanţii au avut ocazia de a explora soluţiile şi produsele a peste 150 de expozanţi şi de a discuta cu reprezentanţii acestora. Inovaţiile aduse de aceştia au acoperit toate segmentele necesare unei construcţii sustenabile, inclusiv pompe de căldură, sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, tâmplării performante, sisteme de case prefabricate, izolaţie şi hidroizolaţie, panouri fotovoltaice, soluţii pentru acoperişuri etc..

Printre atracţiile principale ale acestei ediţii s-au regăsit şi cea mai mare imprimantă 3D din România - Wasp The Crane, care a demonstrat în timp real imprimarea unei structuri de casă sau soluţiile inovatoare de digitalizare a construcţiilor de la Leviatan Design, ce au oferit vizitatorilor experienţe de realitate virtuală şi augmentată. Totodată, evenimentul a găzduit şi 27 de workshop-uri practice, de la montajul corect al ferestrelor, teste de etanşeitate, demonstraţii de scule electrice profesionale, dulgherie, până la montaj de acoperişuri sau realizare hidroizolaţie, se menţionează în comunicat.

Cea de-a doua ediţie a nZEB Expo va avea loc la Cluj Napoca, între 1-3 noiembrie 2024, continuând să promoveze construcţiile eficiente energetic şi să sprijine tranziţia către standardele nZEB şi casele pasive.

nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers şi Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro - primul şi cel mai relevant creator de conţinut dedicat construcţiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare şi unul dintre principalii promotori ai construcţiilor nZEB şi în standard de casă pasivă din ţara noastră. The Concept Real Estate Advisers - companie specializată în domeniul vânzărilor şi marketingului dedicat construcţiilor şi dezvoltărilor imobiliare, care va aduce, atât la Bucureşti cât şi la Cluj, marii dezvoltatori şi jucători din piaţa construcţiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events - organizatorul unor evenimente de top în industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanţi) va coordona organizarea ambelor ediţii nZEB Expo de anul acesta.â

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb