Prima fază din Luxuria Domenii Residence, precontractată în proporţie de 47%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 15 noiembrie 2018

Prima fază din Luxuria Domenii Residence, precontractată în proporţie de 47%

O proporţie de 47% din prima fază a proiectului rezidenţial Luxuria Domenii Residence, dezvoltat de Impact Developer & Cot­ractor SA prin compania Bergamot Developments SRL, pe care o deţine, va fi precontractată până la jumătatea lunii noiembrie 2018, adică la mai puţin de şapte luni de la demararea lucrărilor, potrivit unui anunţ făcut ieri de companie.

Acesta a menţionat că, din 110 apartamente precontractate, preferate de investitori sunt studiourile şi apartamentele cu două camere, în timp ce consumatorii finali au preferat apartamentele tip duplex şi premium. Luxuria Domenii Residence este singurul ansamblu rezidenţial amplasat în imediata proximitate a viitorului parc de birouri din zona Expoziţiei, cu o suprafaţă de 200.000 mp, unde se estimează că vor lucra peste 17.000 de corporatişti în următorii doi ani. În prima fază de dezvoltare a ansamblului vor fi livrate trei blocuri cu 232 de apartamente, până la începutul anului 2020.

Bogdan Oşlobeanu, managerul general al companiei, a declarat: "Planul nostru a fost să dezvoltăm un ansamblu rezidenţial care să vină în întâmpinarea viitorilor angajaţi din noul pol de birouri aflat în dezvoltare în zona Expoziţiei. Proiectul Luxuria Domenii Residence vine cu un concept nou de dezvoltare rezidenţială, ce combină pachetul de dotări cu tehnologiile de ultimă generaţie. (...)

Integrarea în premieră a soluţiilor tip smart home şi smart city în conceptul proiectului le oferă clienţilor noştri posibilitatea de a beneficia chiar de la finalizarea sa de confortul şi facilităţile oferite de inovaţiile tehnologiile de ultimă oră. Datorită acestui mix de beneficii, proiectul a prezentat un interes foarte mare încă de la anunţarea sa, astfel încât estimăm că până la finalul anului vom depăşi pragul de 50% rezervări din apartamentele primei faze".

Conducerea Impact sugerează nevoia actualizării TVA pentru achiziţia unei locuinţe

Preţul apartamentelor din Bucureşti a crescut cu 20-40% în ultimii patru ani, însă pragul de 450.000 de lei peste care se plăteşte TVA de 19% la achiziţia unei locuinţe a rămas neactualizat, conform domnului Bogdan Oşlobeanu, managerul Impact Developer & Contractor.

Domnia sa spune: "Este o constrângere artificială, nedreaptă, care nu s-a mai actualizat din 2014. Ministerul Finanţelor va realiza că taxând excesiv va pierde din volumul mai redus al tranzacţiilor. De ce să taxezi achiziţia unei locuinţe ca pe un produs de consum? E nedrept să plăteşti 19% pentru o achiziţie pe care o faci o dată sau de două ori în viaţă".

Amintim că, potrivit Codului Fis­cal, cumpărătorul unei locuinţe poate beneficia de o cotă redusă de TVA de 5% o singură dată, în cazul în care achiziţionează un imobil la un preţ de până la 450.000 de lei, cu o suprafaţă mai mică de 120 mp. Pentru restul tranzacţiilor, nivelul TVA este de 19%. În condiţiile date, domnului Bogdan Oşlobeanu consideră că pragul menţionat trebuie actualizat sau eliminat.

Luxuria Domenii Residence a fost proiectat pentru încadrarea în clasa energetică A şi în categoria "clădirilor verzi". Proiectul include nouă blocuri cu 9 -12 etaje fiecare, oferind în total 630 de apartamente, de la garsoniere, studiouri, apartamente cu două, trei, patru sau cinci camere, la apartamente tip duplex. Preţurile locuinţelor pornesc de la 81.800 euro + TVA. Dotările tehnologice (smart) presupun un plus de 2.000 până la 10.000 de euro, conform oficialilor dezvoltatorului.

Apartamentele din Luxuria Domenii Residence au suprafeţe de la 54 mp pentru o garsonieră până la 327 mp pentru un apartament duplex. Proiectul va fi livrat în trei faze şi are ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2020.

_____________

Conducerea Impact nu exclude posibilitatea dezvoltării unor clădiri de birouri în oraşe precum Timişoara, Iaşi sau Braşov, însă nu ia în calcul şi piaţa din Bucureşti, care este "aglomerată" şi "aparţine chiriaşilor". "Pe o piaţă în care chiriile stagnează, iar preţurile cerute pe terenuri sunt mari, nu se justifică dezvoltarea clădirilor de birouri", a spus Bogdan Oşlobeanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb