PRIMA ZI A TÂRGULUI CES 2013 Produse noi de la Sony

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 9 ianuarie 2013

Produse noi de la Sony

Cel mai mare târg de IT&C la nivel mondial, Consumer Electronics Show (CES), care se desfăşoară în aceste zile în Las Vegas, a debutat ieri cu numeroase lansări. Peste 20.000 de produse vor fi prezentate de-a lungul celor patru zile ale evenimentului. Printre cele mai spectaculoase lansări s-au numărat noile telefoane inteligente, dotate cu un design nou şi func­ţii îmbunătăţite. CES 2013 se încheie în data de 11 ianuarie.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a avut o apariţie surpriză la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas şi a declarat că numărul aplicaţiilor dezvoltate pentru tabletele cu sistem de operare Windows a crescut de 5 ori din octombrie. Ediţia din acest an a CES Las Vegas este prima din 1995 la care Microsoft a anunţat că nu va participa.

UPDATE: ASUS şi-a prezentat gama de portabile cu ecrane multi-touch

ASUS a prezentat, cu prilejul CES 2013, o gamă cuprinzătoare de portabile cu ecrane multi-touch şi suport pentru sistemul de operare Windows 8, potrivit unui comunicat de presă.

Printre modelele prezentate se numără ASUS Transformer Book cu display detaşabil de 13 inci, ce devine tabletă de sine stătătoare, ultrabook-urile ASUS Taichi cu două ecrane şi ASUS Zenbook Touch.

Trăsăturile definitorii ale întregii game de notebookuri ASUS cu tehnologie multi-touch sunt construcţia uşoară şi subţire, cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core şi sunetul de înaltă fidelitate redat prin tehnologia audio ASUS SonicMaster.

....

UPDATE 13:56: Sony prezintă noua gamă de camere foto compacte Cyber-shot şi noua serie Handycam

Sony prezintă la CES 2013 noua gamă de camere foto compacte Sony Cyber-shot, care oferă mai multe posibilităţi de fotografiere, informează un comunicat de presă.

Noile modele Cyber-shot WX200 şi WX60 sunt dotate cu senzorul Sony Exmor R CMOS, care oferă imagini luminoase, bogate în detalii şi clipuri video Full HD.

De asemenea, în cadrul CES 2013, Sony prezintă noua serie de camere video Sony Handycam Full HD.

Clipurile înregistrate cu noile camere au un aspect profesional datorită tehnologiei inovatoare de stabilizare a imaginii "Balanced Optical SteadyShot".

O premieră în segmentul camerelor Handycam, un adaptor opţional Wi-Fi facilitează transferul videoclipurilor sau al fotografiilor online şi permite utilizatorului să controleze camera de la distanţă, prin intermediul smartphone-ului.

.....

UPADTE 13:42: Panasonic îşi prezintă produsele la CES 2013

Panasonic Corporation îşi prezintă produsele la Salonul Internaţional CES 2013, vizitatorii standului putând experimenta cele mai noi tehnologii şi soluţii ale companiei, conform uni comunicat de presă.

Standul Panasonic acoperă o suprafaţă de 1 690 m2 în Sala Centrală, fiind expuse atât produse tradiţionale, echipamente audio-video, cât şi dispozitive care vor apărea în acest an, oferind o gamă largă şi complexă de produse.

Panasonic va prezenta soluţii de business prin ilustrarea sistemelor de entertainment pentru industria auto şi aeriană, soluţii pentru magazine cum ar fi simbolurile digitale şi de securitate, chiar şi soluţii pentru oraşe inteligente şi generare de energie solară, elemente care fac parte dintr-o gamă largă de soluţii business.

Din categoria produse şi technologii B2C, Panasonic prezintă televizoarele Smart VIERA 2013, sisteme de sunet, camere digitale şi camere video.

....

UPDATE 13:36 TRENDnet lansează noi dispozitive

TRENDnet anunţă la CES 2013 disponibilitatea noului adaptor Powerline 500AV cu priză încorporată, modelul TPL-407E.

TRENDnet TPL-407E se remarcă prin dimensiunile sale reduse, fiind în momentul de faţă unul dintre cele mai mici adaptoare Powerline cu priză încorporată, de pe piaţă, arată un comunicat remis redacţiei.

"Modelul TPL-407E oferă o conexiune la internet performantă şi stabilă, pentru orice dispozitiv dotat cu o placă de reţea, fie că este vorba de smart TV-uri, notebook-uri sau console de jocuri", a declarat Zak Wood, director global al departamentului de marketing la TRENDnet.

Tot la CES 2013, TRENDnet anunţă disponibilitatea noului router Wireless Dual Band AC1750 (model TEW-812DRU).

Noul model TRENDnet TEW-812DRU este capabil să creeze o reţea wireless Gigabit cu două benzi, ideală pentru a conecta dispozitive wireless uzuale, precum tablete, telefoane mobile si computere.

.....

Alcatel vine cu cel mai subţire smartphone

În prima zi de CES, Alcatel şi Huawei au înlocuit vechile telefoane care cuceriseră topul celor mai subţiri smartphone-uri, respectiv topul telefoanelor cu cel mai mare ecran. Astfel, compania Alcatel a prezentat cel mai subţire telefon din lume, denumit "Alcatel One Touch Idol Ultra", un aparat de 6,45 milimetri grosime, dotat cu sis­temul de operare Android. Ecranul lui Idol Ultra este de 4,7 inci HD AMOLED, iar camera foto are 8 megapixeli.

Huawei propune cel mai mare ecran pentru un phablet

Produsul lansat ieri de compania chineză Huawei nu este nici telefon, nici tabletă. Aparatul combină design-ul şi funcţionalităţile celor două, obţinându-se un hibrid - phablet. Dis­pozitivul are un ecran de 6,1 inci şi a fost denumit de cei de la Huawei "Ascend Mate". Astfel, aparatul prezentat de chinezi surclasează produsul celor de la Samsung, Samsung Galaxy Note II.

Cu noul smartphone, Sony concurează cu Samsung sau Apple

Sony Xperia Z este un smartphone pe seama căruia se poartă discuţii de mai multe luni de blogurile sau site-urile de specialitate, fiind anunţat ca un rival pentru ultimele modele lansate de Samsung şi de Apple (Samsung Galaxy SIII şi Iphone 5). Camera foto a aparatului este impresionantă, având 13 megapixeli şi un system de operare Android 4.1 Jelly Bean, iar clienţii care l-ar putea scăpa în apă nu trebuie să-şi facă griji, acesta fiind rezistent la apă. Data apariţiei pe piaţă nu este încă publică şi nici preţul nu a fost specificat de reprezentanţii Sony.

Frigidere şi alte electrocasnice cu sistem Google

Google Android, cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone, a început să fie instalat pe frigidere, televizoare sau maşini de spălat, producătorii de electronice şi electrocasnice migrând către interconectarea şi controlarea tuturor aparatelor din locuinţă prin WiFi.

De la frigiderul Smart Thinq produs de LG la proiectorul PicoPix al Philips, sistemul audio auto Asteroid al Parrot şi cunoscuta Samsung Galaxy Camera, producătorii de electronice şi electrocasnice prezintă noul val de aparate "inteligente" care simplifică interacţiunea dintre om şi maşină, permiţând în acelaşi timp Google să-şi diversifice sursele de colectare a datelor pentru îmbogăţirea afacerilor în domeniul căutării şi publicităţii pe internet.

Totodată, versatilitatea Android permite producătorilor să adauge cu uşurinţă noi funcţii şi să atragă clienţii interesaţi de aparate conectate la internet.

"Android stă bine în acest spaţiu, gata să acumuleze cotă de piaţă de la rivali. Avantajul fundamental al Android este că producătorul poate aduce modificări semnificative platformei", comentează un analist al companiei de cercetare IDC, citat de Mediafax.

IDC estimează că piaţa aparatelor conectate la reţea, precum frigidere, televizoare sau maşini de gătit, va ajunge la 2.000 miliarde de dolari în 2015 la nivel mondial.

Potrivit companiei de consultanţă Gartner, Android a avut în trimestrul al treilea al anului trecut o cotă de piaţă de 72% în sectorul smartphone-urilor, faţă de 14% pentru Apple.

Un exemplu de utilitate a interconectării electrocasnicelor ar fi apariţia unui mesaj de la uscătorul de haine pe televizor, care să anunţe că blugii nu s-au uscat. Utilizatorul poate decide apoi, folosind doar telecomanda televizorului, prelungirea programului de uscare.

Google nu este la prima încercare de a impune Android ca soluţie software dincolo de smartphone-uri, tablete şi laptop-uri. Compania a propus în 2010 Google TV, însă dispozitivele de acest tip lansate de Sony, Logitech şi alte companii nu au atins ţintele de vânzări. Producătorii au prezentat la Las Vegas noi variante de dispozitive TV cu Android, în speranţa că platforma va avea totuşi succes.

Şeful Microsoft a avut o apariţie surpriză la CES

Directorul general al Microsoft, Steve Ball­mer, a avut o apariţie surpriză la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas şi a declarat că numărul aplicaţiilor dezvoltate pentru tabletele cu sistem de operare Windows a crescut de 5 ori din octombrie. Ediţia din acest an a CES Las Vegas este prima din 1995 la care Microsoft a anunţat că nu va participa.

Aplicaţiile disponibile în prezent pentru Windows RT sunt de patru ori mai multe decât la lansarea sistemului de operare, la finele lunii octombrie, a afirmat Ballmer la CES.

El a adăugat că urmează să apară noi aplicaţii importante, inclusiv de la Twitter, Dropbox şi Time Warner.

Ballmer încearcă să crească interesul publicului şi al dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Windows, în încercarea de a impune sistemul de operare dezvoltat de Microsoft drept o a treia variantă relevantă pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, dominată de Apple şi producătorii de dispozitive echipate cu Google Android.

Disponibilitatea unui număr ridicat de aplicaţii de o diversitate cât mai largă este esenţială pentru atragerea clienţilor pe piaţa gadget-urilor mobile.

Microsoft a anunţat la sfârşitul anului 2011 că prezentarea ce avea să fie susţinută de Ballmer la CES 2012 urma să fie ultima prezenţă a companiei la această expoziţie.

Şeful companiei din Redmond a avut însă o apariţie surpriză luni seară în timpul unei prezentări susţinută de Paul Jacobs, directorul general al Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de microprocesoare pentru smartphone-uri şi tablete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb