Primăria Borşa din Maramureş încheie un parteneriat cu Telios Care şi oferă acces la servicii medicale persoanelor cu dizabilităţi din localitate

Comunicate de presă / 4 august 2021

Primăria Borşa din Maramureş încheie un parteneriat cu Telios Care şi oferă acces la servicii medicale persoanelor cu dizabilităţi din localitate

Telios Care va oferi, începând cu această lună, servicii medicale prin telemedicină pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru însoţitorii acestora aparţinând unităţii administrativ teritoriale Borşa, din judeţul Maramureş, conform unui comunicat remis redacţiei.

Este pentru prima oară când o instituţie publică din România contractează astfel de servicii, în demersul de a veni în întâmpinarea unei nevoi esenţiale a populaţiei oraşului, aceea de sănătate accesibilă. Telemedicina oferă o formulă de viitor în asigurarea facilă şi rapidă a serviciilor de sănătate, la costuri mai scăzute faţă de formele convenţionale de prestare a serviciilor medicale.

"Primăria Borşa a început un program ambiţios de informatizare a instituţiei şi, astfel, pentru Telios Care a fost uşor să se facă înţeleasă în legătură cu avantajele pe care le oferă aceste tipuri de servicii şi cu faptul că viitorul va cuprinde şi acest domeniu al asistenţei medicale, telemedicina. Un prim pas este aplicarea acestor servicii celor mai văduvite categorii de persoane, cele asistate social, a persoanelor cu dizabilităţi", spune Adrian Danciu, Director Medical Telios Care.

Acest prim parteneriat încheiat între Telios Care şi Primăria oraşului Borşa constă în furnizarea de servicii medicale prin telemedicină unui număr de aproximativ 240 de persoane cu dizabilităţi, precum şi însoţitorilor acestora şi reprezintă doar un prim pas din cadrul unei colaborări mai ample ce vizează şi alte categorii de populaţie.

"Borşa este un oraş care se bucură de o dezvoltare rapidă şi constantă, iar una din preocupările noastre este să reuşim conectarea locuitorilor cu tehnologia modernă. Când aceasta vine şi cu un plus în ceea ce priveşte calitatea vieţii borşenilor, precum cel adus de colaborarea cu Telios Care, atunci şi satisfacţia noastră ca edili este deplină. Un aspect de o importanţă covârşitoare este legat de sănătatea generaţiei care ne va succeda. Pe viitor, dorim să dezvoltăm, în cadrul acestui parteneriat, o nouă modalitate de acordare a serviciilor de sănătate bazate pe telemedicină, de data aceasta, destinată elevilor şi preşcolarilor din unităţile noastre de învăţământ", spune Sorin Ion Timiş, primarul oraşului Borşa.

Colaborarea public-privată este menită să reducă din presiunea pe sistemul de sănătate foarte aglomerat, serviciile oferite fiind complementare celor clasice şi reuşeşte astfel, prin telemedicină, să realizeze o formulă viabilă şi imediată ce duce la creşterea calităţii vieţii.

Parteneriatul oferă totodată UAT-urilor posibilitatea de a furniza nu numai sănătate prin această formulă, ci şi de a avea un rol activ în conştientizarea şi educarea populaţiei în legătură cu progresele tehnologice din domeniul medical.

"Intenţiile noastre de colaborare public-privată se întind dincolo de această primă colaborare şi acoperă şi sectorul şcolar, dar şi comunităţile izolate, cu pacienţi vârstnici, fără dizabilităţi, care să beneficieze de servicii medicale. Este doar un enunţ sumar al intenţiilor noastre de perspectivă în legătură cu aceste forme de colaborare public-privată", mai spune Adrian Danciu, menţionând că, în viitorul apropiat, mediul rural, sau comunităţile urbane izolate, vârstnicii nedeplasabili, etc., sunt în atenţia imediată a Telios Care. "În acest sens, ne vom adresa şi colegilor medici de familie care au în listele lor astfel de pacienţi, pentru a închide această buclă a colaborării medicale, spre beneficiul pacientului, dar şi, profesional vorbind, al acestora".

Noul parteneriat marchează prima acţiune majoră a Telios Care după atragerea unei noi runde de finanţare. În urma acesteia, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât şi în regiune. Astfel, compania vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la domiciliu, dar şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru anul în curs, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii.

Telios Care a înregistrat anul trecut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată ţara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb