Primăria Capitalei a avizat favorabil PUZ-ul necesar construirii Spitalului "Sfântul Vasile cel Mare"

D.I.
Miscellanea #Construcţii / 7 martie 2018

Macheta Spitalului "Sfântul Vasile cel Mare"

Macheta Spitalului "Sfântul Vasile cel Mare"

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală - "Sfântul Vasile cel Mare" - a fost avizat favorabil, în unanimitate, în şedinţa de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat al PMB, remis Redacţiei.

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecţii şi sensuri giratorii noi.

Totodată, conform proiectului, va fi amenajată o staţie de metrou la intrarea în spital şi un parc în zona verde din vecinătatea unităţii medicale.

La sfârşitul şedinţei, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat: "Le mulţumesc colegilor din Consiliul General pentru că au dat curs rugăminţii pe care le-am adresat-o public acum două zile, în conferinţa de presă organizată împreună cu d-na Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, să accelereze procedurile de adoptare a Planului Urbanistic Zonal. Prin Planul Urbanistic Zonal, va fi regândită din punct de vedere urbanistic şi al infrastructurii întreaga zonă din vecinătatea Spitalului Sfântul Vasile cel Mare. Prin crearea unei staţii de metrou la intrarea în spital şi a unui drum cu două benzi pe sens vom facilita accesul în unitatea medicală.

Reprezentanţii PMB precizează că "PUZ-ul va crea premisele modernizării şi dezvoltării întregii zone din apropierea spitalului şi transformării sale într-un pol de creştere urbană".

Potrivit sursei citate, toţi membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei au apreciat faptul că Planul Urbanistic Zonal se integrează în Planul Urbanistic General (PUG), preluând toate investiţiile pe care municipalitatea le va face în zonă.

În comunicat se mai arată că următorii paşi pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal sunt obţinerea celorlalte avize şi votul final în plenul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb