Primăria Capitalei vrea să atragă investitori austrieci

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2007

Bucureştiul are nevoie de investiţii în domeniul protecţiei mediului, imobiliar sau IT, iar atuurile pentru a atrage investitori austrieci de anvergură sunt transparenţa şi predictibilitatea, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Potrivit lui Videanu, în perioada 5-26 mai, când va avea loc evenimentul "Zilele Bucureştiului la Viena", municipalitatea va încerca să atragă cât mai mulţi investitori din Austria. " Cred cu tărie în parteneriatul între municipalitate şi sectorul privat prin care municipalitatea să investească în infrastructură şi în utilităţi, iar sectorul privat să fie cel care dezvoltă Bucureştiul rapid", a precizat edilul Capitalei.

În opinia primarului general, Bucureştiul reprezintă o mare oportunitate de investiţii, mai ales în domeniul protecţiei mediului, proiecte care să vizeze creşterea calităţii vieţii, scăderea poluării, mai ales în partea de sud a oraşului, cât şi epurarea şi tratarea apelor. " Austriecii au know-how-ul şi experienţa", a menţionat Videanu.

De asemenea, edilul Capitalei a mai spus că un proiect pe care Primăria doreşte să îl dezvolte, având ca model atât Viena, dar şi Parisul sau Madridul, este legat de transportul în comun. " Vrem să investim în creşterea calităţii transportului în comun, în detrimentul celui individual", a menţionat Videanu.

La rândul său, directorul care răspunde de organizarea evenimentului " Zilele Bucureştiului la Viena", Dana Seiciu, a menţionat că, prin această manifestare, Primăria Capitalei îşi propune să transmită "mesajul mediului de afaceri din România, că lucrurile merg într-o direcţie normală". "Primăria Capitalei va veni şi va pune pe masă oferta sa de colaborare, oportunităţile de care mediul de afaceri austriac beneficiază dacă realizează investiţii în Bucureşti", a spus Seiciu.

Directorul organizatoric a mai precizat că, în perioada 23-26 mai, mai multe firme comerciale din zona dezvoltării imobiliare vor participa la Târgul "Real Viena", unde vor avea la dispoziţie un stand de 120 de metri pătraţi. Compania TriGranit va prezenta, cu ocazia acestui eveniment, proiectul Esplanada, desfăşurat în parteneriat public-privat cu Guvernul României şi cu Primăria Municipiului Bucureşti.

" Zilele Bucureştiului la Viena" sunt organizate de Primăria Capitalei şi World Trade Center Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Oraşului Viena.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb