Primăria Conop, din Arad, reface drumurile cu bani SAPARD

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 august 2006

Primul proiect din judeţul Arad privind accesarea fondurilor pentru infrastructură a fost aprobat de Guvern, administraţia comunei Conop şi reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În acest sens, Centru regional 5 vest a semnat protocolul de finanţare. Astfel, potrivit celor declarate de prefectul judeţului Arad, Cristian Stragea, comuna Conop va beneficia de fonduri Sapard, în conformitate cu prevederile proiectului iniţiat de conducerea comunei Conop în anul 2002. "În Conop urmează să fie modernizaţi 5.770 de metri de drum comunal. De asemenea, vor fi reabilitate străzi, modernizate drumurile din comună şi drumul comunal care face legătura între satele aparţinătoare, Odvoş şi Milova", a declarat prefectul judeţului Arad, Cristian Stragea. Lucrările, în valoare totală de 973.207 de euro, vor fi finanţate, în proporţie de 25%, de Guvern, restul banilor provenind din fonduri Sapard.

"Se are în vedere modernizarea drumului comunal 61A, pe o porţiune de 1.300 de metri, refacerea străzilor pe o lungime de 1.115 kilometri, modernizarea drumului comunal 701, pe o lungime de 1.596 de metri şi refacerea legăturii dintre satele Milova şi Odvoş, pe o distanţă de 1.130 kilometri. Totodată, mai sunt prevăzute amenajări de bazine colectoare şi sisteme de evacuare a apelor pluviale. Pe lângă toate aceste lucrări, din această finanţare se va mai efectua şi un bazin de evacuare a apei hidrologice. Am conceput studiul de fezabilitate pentru acest proiect în anul 2002. Anul acesta am depus proiectul şi am reuşit", a precizat primarul comunei Conop, Petrică Moldovan.

Până în prezent, Aradul nu a avut niciun proiect pe infrastructură. Autorităţile judeţene au înregistrat un număr de 731 de cereri de finanţare. "Sperăm ca în perioada 2007-2010, judeţul Arad să fie mult mai generos în ceea ce priveşte proiectele depuse pentru accesarea fondurilor SAPARD", a declarat Daniela Lazăr, reprezentantul Direcţiei de dezvoltare Rurală şi Pescuit - Centru regional 5 Vest.

La Biroul Regional SAPARD Timişoara au fost înregistrate zece cereri de finanţare. Proiectele au fost depuse pentru "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole", "Investiţii în exploataţii agricole" şi "Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative". Cele mai multe cereri au fost prezentate de firme din trei judeţe, una dintre solicitări provenind de la o persoană fizică. Valoarea totală eligibilă a proiectelor se ridică la 5,21 milioane de euro. Din această valoare, doar 50% va fi cu finanţare SAPARD, restul urmând să fie acoperit de solicitant.

În judeţul Arad, vor beneficia de fonduri SAPARD "Simagra Prest Com", din localitatea Şimand, pentru un proiect privind modernizarea unei ferme vegetale şi zootehnice. Valoarea proiectului se ridică la 499.500 de euro. Totodată, "Agro Cod-lea" Arad va moderniza serele şi va construi o hală de producţie, după ce a câştigat un proiect în valoare de 499.062 de euro. La Biroul Sapard Arad se află în evidenţe un număr de 56 de proiecte care solicită finanţare din fonduri europene. Astfel, la măsura 1.1 (îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole) au fost depuse un număr de patru proiecte, iar la măsura 3.1 (investiţii în exploataţii agricole) 37 de proiecte. Dintre acestea, 13 sunt finalizate şi reprezintă proiecte pentru achiziţionare de utilaje agricole diverse. Pentru ultima măsură - 3.4 (dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative în agricultură) au fost depuse 15 proiecte, dintre care două sunt finalizate, unul pe apicultură şi celălalt pentru o fermă de melci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb