Primăria Municipiului Bucureşti dublează taxa de promovare turistică

I.L.
Politică / 28 decembrie 2019

Primăria Municipiului Bucureşti dublează taxa de promovare turistică

Primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, că doreşte dublarea taxei de promovare turistică a Capitalei şi înfiinţarea unei Organizaţii de Management al Destinaţiei, care potrivit unei postări de pe reţeaua socială Facebook, va dezvolta turismul.

Firea a afirmat, în urma unei discuţii cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai mediului asociativ din turism, că taxa turistică trebuie dublată, la 2%, în contextul în care, potrivit postării, mai multe oraşe din România, printre care Timişoara, Sinaia şi Alba Iulia, au majorat această taxă. Ea a mai subliniat că fondurile obţinute în urma creşterii, estimate de Gabriela Firea la trei milioane de euro, vor fi utilizate numai în colaborarea cu operatorii din industrie.

Aceasta a declarat, potrivit sursei: " Am discutat şi despre taxa turistică pe care o plătesc cei care se cazează la hotel. Deci, contrar celor scrise în aceste zile, taxa nu reprezintă un nou bir pentru bucureşteni, ci este o taxă care se colectează de către hotelieri de la turiştii care vizitează Capitala, la fel ca în alte oraşe din România şi din Europa. Aşadar, nu este o taxă plătită de bucureşteni, ci pentru bucureşteni, ţinând cont de faptul că promovarea turistică a unui oraş atrage după sine creştere economică, apariţia de locuri de muncă, bunăstare".

Gabriela Firea a afirmat, conform sursei menţionate, că până la modificarea recentă a legislaţiei, banii obţinuţi prin această taxă, erau colectaţi de primăriile de sector care nu îi puteau folosi.

Înfiinţarea unei Organizaţii de Management al Destinaţiei pentru Bucureşti a fost o altă temă abordată în discuţia dintre primar şi reprezentanţii mediului de afaceri, care are ca scop, potrivit postării, gestionarea eficientă a destinaţiilor turistice, organizarea serviciilor, promovarea şi atragerea turiştilor.

La întâlnire au participat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România Călin Ile, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane şi Nicolae Demetriade, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asadar nu e un bir, e o taxa! Se vede ca a lucrat la antene.. Si pentru ce platesc turistii aceasta taxa? Pentru mizeria din oras, pentru traficul infernal, pentruasinile parcate pe trotuar din lipsa parcarilor? Am o curte murdara si platesc taxa de vizitare! D na Firea, ca de obicei, nu avem parcari dar marim taxa de parcare si am rwzolvat, nu avem turisti dar marim taxa de turism si am rezolvat!!!Tipic...

    1. La milioanele de turisti care viziteaza capitala aceasta majorare va cantarii greu in bugetul pmb-ului, de aceea si nevoia de a infiinta o noua agentie/organizatie/what ever t.f. pentru gestionarea ei. Pe motivul ca aia pot si au facut, noi nu putim? Nu trebuie sa ne impiedicam in 1% si o sarma...

    Chiar nu va dati seama cine conduce tara si cine o va conduce inca 100 de ani in cardasie cu organele de forta si etniile majoritare raport de 1-6 ????????? Bucurati-va de pocnitori ,simfonia fantanilor,urari,trotinete,bic iclete care sunt completate cu fum de carnati si mici si slujbe lalaite si cretini care pupa peretii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb