PRIMARUL ARNOLD KLINGEIS: "Avrigul are nevoie de 55 milioane euro să fie un model turistic sustenabil"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 4 iunie 2014

Arnod Klingeis: "Trebuie să punem la punct infrastructura şi, în următorii cinci ani, este foarte important să atragem fonduri europene pentru acest segment".

Arnod Klingeis: "Trebuie să punem la punct infrastructura şi, în următorii cinci ani, este foarte important să atragem fonduri europene pentru acest segment".

Primăria Avrig a finalizat un proiect transnaţional de promovare şi valorificare a spaţiilor deschise şi a grădinilor culturale

Oraşul Avrig are nevoie de circa 55 de milioane de euro pentru a deveni un model turistic sustenabil, estimează Arnod Klingeis, primarul din localitate.

Edilul susţine că oraşul nu este, încă, pregătit să primească sute de turişti pe zi, aşa cum îşi doreşte domnia sa.

"Targetul nostru este să putem primi 3000-5000 de vizitatori pe lună, din care circa 300-500 să se cazeze la noi. Deşi nu avem datele statistice exacte, anul trecut cred că am avut în jur de 500-1000 de turişti, lunar.

Pentru a ajunge unde ne dorim, însă, trebuie să punem la punct infrastructura şi, în următorii cinci ani, este foarte important să atragem fonduri europene pentru acest segment. În următoarea faza vom merge în această direcţie, urmând că, în 10-15 ani, să reuşim ceea ce ne propunem", a spus primarul Avigrului, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Municipalitatea locală a finalizat un proiect transnaţional din fonduri europene pentru promovarea şi valorificarea patrimoniului cutural şi a celui natural, respectiv a spaţiilor deschise şi a grădinilor culturale din oraş.

Proiectul "CultTour - Patrimoniul Cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil", început în anul 2011 şi finanţat din fonduri UE în cadrul Programului Transnaţional de Cooperare Sud-Estul Europei, are o valoare de 2,5 milioane de euro şi a fost derulat în parteneriat cu trei autorităţi locale din Grecia, Italia şi Bugaria, Avrigul fiind lider de proiect.

În cadrul programului, au fost făcute analize şi elaborate strategii de dezvoltare a zonelor vizate, municipalitatea din Avrig colaborând cu autorităţi şi universităţi internaţionale.

Strategia conturată a identificat un număr de 49 de proiecte care pot fi dezvoltate în Avrig.

Obiectivul principal este modernizarea Palatului Brukenthal şi a grădinilor acestuia, pentru lucrările aferente fiind necesare 19 milioane de euro.

Pe lângă refacerea reşedinţei de vară a baronului Samuel von Brukenthal, care a guvernat în Transilvania în perioada imperiului austroungar, se mai urmăreşte construirea unui telescaun, a unei telegondole, a unei pârtii de ski pe Făgăraş, precum şi amenajarea unor amplasamente pentru agrement pe Valea Oltului.

Printre celelalte direcţii identificate se numără reabilitarea Muzeului Gheorghe Lazăr şi construirea unei şcoli de turism, lucrările pentru acest obiectiv urmând să înceapă în toamnă, fiind finanţate din fonduri private, după cum ne-a spus Doina Luca, managerul de proiect.

Domnia să a subliniat că municipalitatea intenţionează să dezvolte un nou proiect transnaţional, care să pomoveze întreagă regiune a Transilvaniei.

"România are un patrimoniu inestimabil şi este cazul să trecem de la evenimentele culturale din marile oraşe la evenimente care se petrec în oraşe mici", a conchis Răzvan Pop, directorul Direcţiei pentru cultură a judeţului Sibiu.

În vederea obţinerii unei finanţări pentru iniţiative de acest gen, sunt disponibile programele europene Transnaţional Dunărea şi Intereg Europe, la care se adaugă şi Programul Operaţional Regional, care are şi componente pentru astel de proiecte, a subliniat Petra Savici, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, prezentă la evenimentul de finalizare a CultTour.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb