PRIMARUL BUZĂULUI: "M-am vaccinat noapte pe fulgerătură, aproape ilegal"

Ana Felea
Miscellanea / 16 aprilie 2021

"M-am vaccinat noapte pe fulgerătură, aproape ilegal"

Chemat să vorbească despre vaccinarea în şcoli, la întâlnirea autorităţilor buzoiene cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţie, Kallon Zoltan, primarul Constantin Toma şi-a început discursul povestind propria experienţă.

Edilul Buzăului a atras atenţia secretarului de stat asupra faptului că actualul Guvern nu a introdus pe lista prioritară de vaccinare şi primarii, deşi, spune Toma, ei sunt persoanele care se întâlnesc zilnic cu oameni din foate mediile sociale, iar riscul de infectare este mare.

În acest context, primarul municipiului Buzău a mărturisit că s-a imunizat "aproape ilegal", noaptea, folosind ultima doză cu serul antiCOVID, rămasă într-un centru de vaccinare , cu doar zece minute înainte de ora închiderii.

Domnia sa a mărturisit: "Am făcut-o noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal, m-am dus şi m-am vaccinat la ora 19:50 cu ultima doză. Guvernul nostru l-a vaccinat pe preşedinte, pe premier, pe preşedintele de Senat, de Camera Deputaţilor, pe miniştri, dar la primari nu s-a mai gândit nimeni, deşi ne întâlnim cu cei mai mulţi oameni din toate mediile posibile".

Primarul are 62 de ani şi susţine imunizarea anti COVID motiv pentru care a anunţat că şi-a făcut şi rapelul şi se simte foarte bine.

Totuşi, edilul şi-a motivat "povestioara" de început prin faptul că îi încurajează pe toţi cei care doresc vaccinarea să o facă pentru că doar imunizarea ar putea redeschide în totalitate şcolile. Mai mult, edilul a transmis secretarului de stat din ministerul Educaţiei că ar trebuie să fie acordate "premii" şcolilor unde toate cadrele şcolare se vaccinează. Domnia sa este de părere că dacă într-o şcoală procentul de imunizare este de 100% atunci respectiva unitate ar putea învăţa cu toţi elevii în bănci, altfel degeaba se vaccinează cadrele didactice dacă tot stau acasă.

Evenimentul de la Buzău s-a desfăşurat în contextul campamiei Naţioanle "Vaccinare şi testare pentru învăţare".

Cât despre vaccinarea funcţionarilor publici, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuţ Apostu a spus că s-a vaccinat cu Astra Zeneca, în etapa a doua, atunci când la categoria Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, a fost inclus şi personalul din administraţia publică locală.

"Ieri după-amiază (11 aprilie) m-am vaccinat cu a doua doză de vaccin AstraZeneca. Totul a decurs normal graţie profesionalismului cadrelor medicale buzoiene. Susţin procesul de vaccinare, indiferent de tipul serului, pentru că eu consider că doar pe această cale vom învinge pandemia, iar viaţa noastră va reveni la normal", a anunţat Ionuţ Apostu.

Viceprimarul a subliniat însă, la fel ca şi primarul Toma, că funcţionarii publici, mai ales cei care au activitate de teren şi activităţi cu publicul ar fi trebuit să le fie facilitată vaccinarea. De exemplu, astăzi Primăria Buzău a rămas fără 12 angajaţi, adică un birou întreg, după ce acolo au fost confirmate două cazuri de COVID, restul colegilor au fost trimişi acasă.

Este vorba despre biroul de Investiţii şi Achiziţii din Primăria Buzău care are 12 angajaţi

Primarul Constantin Toma a anunţat joi: "Mi-a plecat un întreg birou. O doamnă de acolo, probabil a fost bolnavă, a îmbolnăvit un întreg birou foarte important şi acum toată lumea este acasă. Am dat dispoziţie: vă testaţi şi plecaţi acasă la cel mai mic semn. Deci, nu mai primesc pe nimeni. Am reuşit să ne salvăm o perioadă, Primăria Buzău nu a avut probleme până acum, dar iată că un întreg birou, vreo 12 oameni, sunt în acest moment acasă şi vor sta în continuare timp de 14 zile. Este vorba despre Biroul de Achiziţii şi Investiţii. Vă daţi seama în ce situaţie suntem. Cu buget aprobat, nu mai putem face nimic".

Imediat în Primărie au fost luate toate măsurile. Angajaţii au fost trimişi cu toţii acasă, atât cei cu teste negative, cât şi cei confirmaţi pentru ca spaţiul să fie dezinfectat, iar biroul va rămâne gol cel puţin pentru cţteva zile, până când va fi certitudinea că nimeni nu va fi infectat.

" Imediat a fost chemată o echipă specializată şi au fost dezinfectate toate aceste birouri. Încercăm să asigurăm activitatea cu ceilalţi colegi şi să nu blocăm activitatea acestui serviciu în această perioadă. Aşa cum spuneam, unii dintre cei de la Achiziţii şi-au făcut deja teste atât PCR, cât şi teste rapide. Au ieşit negativi. Ei se vor întoarce la serviciu, astfel încât să asigurăm continuitatea în zilele următoare", a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu

De asemenea, în urma acestei experienţe, edilul Buzăului a decis să cumpere teste rapide pentru angajaţi.

"În această dimineaţă, domnul primar a luat decizia de a achiziţiona teste rapide, astfel încât ori de câte ori vreun funcţionar public din cadrul Primăriei municipiului Buzău prezintă simptome uşoare sau prezintă o oarecare suspiciune, va fi testat imediat chiar aici la Primărie, astfel încât să încercăm să prevenim apariţia de noi cazuri de COVID", a mai spus Apostu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "M-am vaccinat pe fulgeratura, aproape de bătătură" se lauda primarii din Romania in loc sa se laude cu ce au făcut în oraș, adică spitale, grădinițe, școli moderne, etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb