Primele brute subscrise de Uniqa au urcat cu 8,1% în primul trimestru

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2010

Primele brute subscrise de asigurătorul austriac Uniqa au urcat cu 8,1% în primul trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar profitul net al grupului a cres­cut cu aproape 40%, la 27 de milioane de euro.

Primele subscrise de grup în perioada ianuarie-martie au totalizat 1,75 de miliarde de euro, în creştere cu 6,4% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, se arată în raportul financiar al Uniqa pentru primul trimestru, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, primele subscrise de companiile Uniqa din Europa de Est şi de Sud-Est au urcat cu 7,8%, la 321 de milioane de euro, rezultat cu o pondere de 18,4% în total, faţă de 18,1% în primele trei luni ale anului trecut.

După standarde IFRS, grupul a subscris, în total, prime de 1,3 miliarde de euro, valoare cu 9,6% mai mare decât cea din primele trei luni ale anului trecut. Pe segmentul asigurări de proprietate şi accident, primele au totalizat 603 milioane de euro, în urcare cu 6,4% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2009. Pentru asigurări de viaţă, primele s-au situat la 578 de milioane de euro, în creştere cu 15,7%. În domeniul asigurărilor de sănătate, primele au avansat cu 6,5%, la 248 de milioane de euro.

Profitul operaţional al grupului a crescut în primele trei luni de la 40 de milioane de euro la 50 de milioane de euro. Totodată, cheltuielile totale au urcat de la 1,3 miliarde de euro la 1,5 miliarde de euro.

Pentru ansamblul acestui an, grupul consideră că este posibilă o creştere uşoară a profitului înainte de taxe la 120 de milioane de euro, în condiţiile unui ritm moderat de revenire economică.

Grupul austriac deţine pe piaţa româneas­că societăţile de asigurări Uniqa Asigurări, Agras Asigurări şi o participaţie de 27% la compania de asigurări Astra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb