Cris-Tim lansează pe piaţă prima gamă de mezeluri fără conservanţi şi coloranţi artificiali, se arată într-un comunicat.
Pentru a putea introduce pe piaţă produse foarte bune, dar fără conservanţi şi amelioratori, Cris-Tim a făcut o investiţie de 24 de milioane de euro atât în tehnologie cât şi în cercetare.
Produsele sunt obţinute prin scufundarea la o presiune de 6000 de bari a produselor ambalate şi etichetate, distrugându-se în acest fel majoritatea bacteriilor, fără a fi afectată celula de carne sau valorile nutritive ale acesteia.
Gama Vanity cuprinde 5 sortimente: bacon, şuncă de curcan, muşchi file, cârnaţi semiafumaţi şi salam.
1. Tarzan sceptic
(mesaj trimis de CD în data de 10.09.2012, 21:00)
6000 de bari = 6000 de atmosfere = presiunea pe fundul unui ocean terestru ipotetic, cu adancimea de 60 de kilometri. La o asemenea presiune, din carnatul ala, semiafumat sau nu, nu mai ramane practic nimic, s-ar reduce la dimensiunile unui bat de chibrit...