PRIMUL SEMESTRU 2018: Omniasig VIG, prime brute de 558 milioane lei

A.M.
Miscellanea / 4 septembrie 2018

Omniasig VIG, prime brute de 558 milioane lei

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat, în primul semestru al anului 2018, prime brute subscrise în valoare totală de peste 558 milioane lei, în creştere cu peste 9% comparativ cu perioada similară a anului anterior, informează compania.

Profitul net înregistrat în acest interval, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 13 milioane lei, în creştere faţă de valoarea perioadei similare din 2017. Tot în creştere, cu peste 8%, a fost şi volumul total al despăgubirilor plătite, respectiv de peste 306 milioane lei, conform Agerpres.

Segmentul Property (Clasa asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut în prima jumătate a anului curent cu mai mult de 4% faţă de acelaşi interval din 2017.

Potrivit surselor, segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA), a evoluat pozitiv. Astfel, Omniasig a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de peste 388 milioane lei. Pe linia CASCO, primele brute subscrise au crescut cu peste 12% faţă de acelaşi interval din anul anterior, iar linia RCA a înregistrat o creştere de peste 4%.

Evoluţia pozitivă pe linia RCA a avut la bază o creştere a numărului de poliţe vândute, aspect corelat însă, în acelaşi timp, şi cu o scădere semnificativă, ca efect al evoluţiilor din piaţă, precum şi al modificărilor legislative de anul precedent, a primei medii la nivel de portofoliu, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2017, conform surselor citate.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite, cumulat pe cele două linii de asigurări auto, a fost de peste 278 milioane lei, cu peste 12% mai mult decât în primul semestru din 2017. Pe linia RCA s-a înregistrat o creştere a ratei daunei, generată atât de scăderea primei medii, dar şi de creşterea daunei medii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb