PRIN INTERMEDIUL PROGRAMULUI ''PROASPETE DE LA NOI'' Profi facilitează fermierilor din România accesul către magazinele reţelei

G.U.
Miscellanea / 19 august 2021

Profi facilitează fermierilor din România accesul către magazinele reţelei

Astăzi a fost inaugurat oficial programul Proaspete de la noi prin care Profi facilitează fermierilor din România accesul către magazinele reţelei şi totodată le oferă cumpărătorilor legume şi fructe româneşti de cea mai bună calitate, garantat sănătoase, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Sunt mai bine de doi ani de când am demarat acest proiect, iar rezultatele testelor de până acum sunt mai mult decât îmbucurătoare, astfel că a sosit momentul să inaugurăm acest brand propriu care avantajează toate părţile implicate şi pe care intenţionăm să îl extindem către un număr cât mai mare de fermieri," a declarat Călin Costinaş, directorul general adjunct Profi, iniţiatorul proiectului. "Consumatorul îşi doreşte produse româneşti de calitate şi cu gust local autentic, iar asta este exact ce ne propunem şi noi să punem pe rafturi în proporţie din ce în ce mai mare!"

Profitând de informaţiile acumulate de Profi şi puse la dispoziţia lor, fermierii incadraţi în program află din timp care sunt preferinţele cumpărătorilor, care sunt caracteristicile legumelor şi fructelor pe care aceştia le caută. Astfel înarmaţi, decid impreună cu inginerii agronomi Profi ce şi cât să producă în anul următor şi îşi dimensionează recolta pentru un maxim de câştig şi un minim de pierderi.

Potrivit sursei citate, fermierii brandului Proaspete de la noi beneficiază de îndrumare şi asistenţă din partea inginerilor horticultori Profi aflaţi în permanenţă la dispoziţia lor. Aceştia nu doar că furnizează recomandări cu privire la îngrijirea plantelor, dar şi sondează constant parametrii producţiei, inclusiv prin teste de laborator care certifică dacă recoltele se încadrează riguros în normele legale privitoare la concentraţia de nitraţi, nitriţi şi pesticide.

La capătul acestui lanţ cu trasabilitate controlată, cumpărătorul găseşte în magazinele Profi produse care sub brandul Proaspete de la noi prezintă garanţia că sunt româneşti, de cea mai bună calitate, au gustul pe care ni-l amintim din copilărie şi a căror evoluţie este cunoscută de la sămânţă şi până ajung pe rafturile magazinului.

"De când cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant," declară Andrei Iosif, a cărui fermă, Marcan Traditional srl, furnizează magazinelor Profi cireşe, caise, nectarine şi prune. "Nu este uşor să respecţi toate cerinţele din contract dar când vezi că acest fel realmente vezi că ferma îţi merge din bine în mai bine şi că cei care cumpără produsele tale în magazin sunt mulţumiţi, îţi dai seama că asta este calea de urmat. Sunt foarte bucuros că am intrat în acest proiect!"

"Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine poate cel mai important este faptul că ştiu din timp unde şi câtă marfă voi vinde, cât să produc, şi că nu mai trebuie să merg la piaţă întrebându-mă cât voi reuşi să vând şi cât din ea mi se va strica pe tarabă," afirmă la rândul său Ionuţ Vlăsceanu care prin ferma sa, EDY FRESH SRL, din judeţul Dimboviţa, livrează mărar, pătrunjel, leuştean, ceapă verde, salată şi alte legume foarte apreciate.

"Simt o bucurie deosebită când văd că experienţa mea de 20 ani în domeniu înseamnă ceva important, aducând mulţumire atât fermierilor, cât şi cumpărătorilor," afirmă Laurenţiu Rînchiţă, unul dintre inginerii agronomi implicaţi în program. La rândul său, Florin Precup, de asemenea inginer horticultor implicat în acest proiect, se simte mândru că prin ceea ce face ajută la dezvoltarea fermelor din ţară şi la creşterea procentului de legume şi fructe româneşti de pe rafturile marilor magazine."

Cu aproximativ 25.000 de angajaţi în aproape 1500 de magazine care funcţionează astăzi în 688 de localităţi, Profi este cel mai mare angajator privat şi totodată reţeaua cu cea mai mare extindere geografică din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb