PRINTR-UN COMUNICAT TRANSMIS CĂTRE BVB:  SIF Oltenia reacţionează la informaţiile potrivit cărora Cristian Buşu este acuzat de fals în declaraţii

A.I.
Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2020

 SIF Oltenia reacţionează la informaţiile potrivit cărora Cristian Buşu este acuzat de fals în declaraţii

Aspectele penale implicate nu sunt de natură să producă consecinţe asupra SIF Oltenia, se menţionează în comunicatul SIF-ului

Conducerea SIF Oltenia (SIF5) reprezentată de directorul general adjunct Cristian Buşu a reacţionat la informaţiile apărute în ziarul BURSA în data de 24 noiembrie, conform cărora acestuia i s-a întocmit dosar penal, printr-un comunicat postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În notificare se confirmă că pe rolul Tribunalului Bucureşti există un dosar pe numele lui Cristian Buşu ce are drept obiect falsul în declaraţii, dar subliniază că aspectele penale implicate nu sunt de natură să producă consecinţe asupra SIF Oltenia sau a exercitării atribuţiilor încredinţate lui Cristian Buşu în cadrul societăţii.

De asemenea, se invocă prezunţia de nevinovăţie, potrivit careia orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă.

Redăm mai jos comunicatul SIF Oltenia semnat de Cristian Buşu:

"În urma informaţiilor apărute în ziarul Bursa, SIF Oltenia informează investitorii şi acţionarii că, pe rolul Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, se află dosarul nr. 36335/299/2020 şi dosarul nr. 36335/299/a1, având ca obiect falsul în declaraţii (art.326 NCP) şi, respectiv, măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, în care figurează ca parte domnul Buşu Cristian, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia.

Astfel, dosarul nr.36335/299/2020 are ca obiect «falsul în declaraţii» (prevăzut de art.326 NCP) şi priveşte plângerea formulată împotriva domnului Buşu Cristian de o persoană fizică, referitoare la o pretinsă declaraţie incorectă dată de domnul Buşu Cristian, în timp ce dosarul nr.36335/299/2020/a1 are ca obiect «măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară», ce este conexat dosarului nr.36335/299/2020, ca efect al aplicării prevederilor legale de verificare prealabilă a documentelor în camera preliminară.

Cauzele penale sus-menţionate nu privesc acţiuni/inacţiuni sau fapte de natură să producă consecinţe juridice asupra emitentului sau în legătură cu emitentul SIF Oltenia şi nici în exercitarea atribuţiilor funcţiilor încredinţate domnului Buşu Cristian în cadrul SIF Oltenia, neavând implicaţii la nivel decizional sau de altă natură în cadrul activităţii societăţii.

În temeiul art.23 alin.(11) din Constituţia României şi art.4 alin.(1) din Noul Cod de Procedură Penală, este consacrată prezumţia de nevinovăţie, potrivit careia orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă. Potrivit legii penale, prezumţia de nevinovăţie este principiul potrivit căruia, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată a priori nevinovată. Obiectul său principal este acela de a asigura protejarea individului împotriva oricărui arbitrar prin garantarea libertăţii individuale, stimularea căutării adevărului în activitatea judiciară şi evitarea riscurilor care înrădăcinează cu uşurinţă credinţa că cel împotriva căruia se exercită o acţiune penală este vinovat.

Reglementarile interne sunt întărite de dispoziţiile art.48 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, care statuează prezumţia de nevinovăţie, garantând dreptul oricărei persoane acuzate de a fi prezumată nevinovată, până ce vinovăţia va fi stabilită în conformitate cu legea. Mai mult, domeniul de aplicare al art.48 sus-menţionat este identic cu cel al art.6 alin (2) şi (3) din Convenţia europeană a Drepturilor Omului, care prevede că orice persoană acuzată de o infracţiune este prezumată nevinovată, până ce vinovăţia sa va fi legal stabilită".

Amintim că în 29 octombrie Cristian Buşu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie şi, implicit, Director General al SIF Oltenia, dar Consiliul nu a fost încă avizat de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. treaba securistoida..,se elimina intre ei...,.a luat momeala si acum ,plateste pentru tradare....

    1. si gura pute-a usturoi !!!

    Legea e una Pt Toti.,pina la sentinta finala ,suspendare din functie ,consecinta Sif Oltenia fara conducere,dar Asf doarme,sau e plătită sa fie oarba și surda!

    1. Ciurezu când a avut dosare penale, a fost suspendat din funcție? Asf ce ai făcut, ai dormit? Trebuia demult sa dispară acest specimen, intr o țara normala și cu reguli stricte

      Eu propun sa îl numim pe patriarhul “ Ciurezu “ președintele camerei 24 din penitenciarul Craiova !

    E ridicol cat de jos a ajuns SIF5. Toate comunicatele se invart in jurul unui individ. Intre timp siful e scos din piata, actionarii sunt la mana unor infractori. Inculpat pentru fals, ce poate fi mai josnic de atat. E culmea tupeului sa citezi din cartea drepturilor omunlui, mare bravura. Ne-am linistit daca nu e in legatura cu siful. De ce nu spune cu subiect si predicat in legatura cu ce anume e. Stie toata planeta ca a mintit ca sa ocupe un loc bine platit in CA ul Electrica. Stie toata planeta de ce a zburat de acolo. Stie si doamna Dascalu cum a fost si ce s-a intamplat, doar erau colegi acolo, nu-i asa? Daca a mintit odata ce ne garanteaza ca nu minte si in comunicat? Banii nostri nu sunt garantati de aceeasi carta? Proprietatea noastra e pe mana unui mincinos. ASF a pierdut contactul cu realitatea. E complice cu gruparea Lakis, complice cu acest domn fara onoare. Tot ce se intampla pe sifuri in ultimul an este un dezatru, iar pe SIF5 le intrece pe toate. SIF5 este luat cu totul de o mana murdara pe care ASF ne-o livreaza ca de portelan. La fel si SIF1.

    Dlui Busu i-au trebuit 3 zile ca sa dea comunicatul ăsta, pe care ar fi trebuit să îl dea din prima zi ca sa nu afecteze societatea. Prezumția de nevinovăție este una si criteriul integrității este alta. Pun pariu ca dl.nu a citit nici un regulament emis de ASF.

    il cunosc PERSONAL pe Cristian Busu

    e un combinator pe prima clasa

    1. cercetarile trebuie sa avanseze .... Busule, ai calcat in rahat de data asta si pute!

      sa nu uitam de usturoiul din gura !!!

    ...

    1. Rosianule, dacă mașina timpului ar merge in sens invers,în viitor cu Ciurezu din nou la conducerea SIF5 ,actiunile ar sări iarăși pe la 2,2 lei! Beneficiarii saltului: acționarii obișnuiți!

      In rest treaba cu prezervativul e problema ta de viitor ! 

      In veci nu mai revine Ciurezu, deși el spera pana la adânci bătrâneți! A zburat șansa lui in eter....

    Acum la conducerea SIF5 este patatul Busu. Singur! Dar înțeleg că nu poate umbla la portofoliu! Mă uit că acțiunile SNP au crescut inclusiv cu dividendul generos,cu peste 30% față de pretul de achiziție făcut de blamați Ciurezu! Ar fi o oportunitate de a vinde o parte din acțiuni si aici intrebarea : Domnul Ciurezu interesat direct in Sif5, prin acțiunile deținute nu putea fi menținut în funcție până la instalarea unei noi conduceri,mai ales că asupra lui nu planează nimic incriminator?

    Acum, cred că ar trebui vândute parțial si alte detineri, la TLV,BRD,etc. Repet parțial! 

    1. Pai nu a vrut Ciurezu sa fie menținut! El și camarila lui au adus sif5 in aceasta situatie( situații financiare neaprobate și dividende ioc), refuzând sistematic sa convoace Agoa, deși Asf l a somat de nenumărate ori, însă el știe una și buna: sif5 este al meu, al copiilor mei și al tuturor moștenitorilor de acum in 100 de ani și fac ce vrea Mușchii mei.

      Dacă la sif5 dividende ioc din cauza lu Ciurezu , la SIF1 de ce se resping dividendele de 5 ani ?! SIF 1 tocmai a revocat programul de răscumpărare . Ce are a face neconvocarea aga cu revocarea dividendelor? Ai o problema personală cu Ciurezu . Rezolva in privat . Nu cred ca ai vreun leu investit in piața . Cel mai probabil ai primit actii gratuite. Harababura asta cu hotărâri revocate peste noapte e semn clar ca piața e vulnerabila din cauza majoritarilor. ASF ar trebui sa concerteze acționarii care aproba așa ceva. E o noua moda de manipulare . Vinzi o iluzie intr-o AGA apoi revoci și prețul se duce un cap. Domnul Copariu veghează dar nu reacționează . Oare de ce?

      Nu ma interesează Sif1.

      Dacă Ciurezu dorea binele acționarilor punea oameni competenti in funcții nu slugi și așa putea fi și el sfătuit ca Sif 5 nu este pe persoana fizica și ca trebuie sa respecte decizia actionarilor( convocare agoa), iar dacă respecta la minimum acționarii nu cred ca ar fi fost revocat niciodată!

      Dupa preluarea Sif1 de gruparea cunoscuta,singura data cand au dat dividende a fost dupa arestarea capilor gruparii... Bilteanu&Lakis

      Corect.

      Asta a fost in 2015 pentru anul fiscal 2014 de 0,10 lei/actiune. 

      Păi nu interesa pe nimeni de revocarea lui Ciurezu in afara de cooperativa. intereseaza tkata piata ce se intampla pe toate e sifurile. Daca nu te intereseaza de SIF 1 nu inteleg de ce intri in discutie , doar ca sa vorbesti fără rost de un fost presedinte. poti sa urli si la luna, ciurezu a facut treaba buna la sif5, ce a urmat dupa el e o parodie. Pe sifuri investitorii au avut așteptări mari și dezamăgirea s- a transformat în disperare din cauza disprețului pe care il arată noii veniți. Din pădure daca ar fi venit ca tâlharii și nu se comportau asa. Sa ne scuipe in fata e tot ce stiu. Tot ce pot și culmea e, ca pare ca e plăcerea vieții lor. Vinovati? Funcționarii ASF. Ca sa închei, esti vreun oportunist din cooperativa, nu ai cum sa fi acționar, altfel ai gasi un minimum de interes și pentru ce se intampla la SIF1. Ma astept la o înjurătură groasă, ai cuvantul, om destept ce esti.

      Nici un om de calitate nu rezista in preajma acestui personaj.

    Comunicatul e semnat de vicepreședintele sif oltenia cristian Busu sau de inculpatul cristian busu? Intrebare: ASF reușește să înțeleagă ce se intampla daca mai tine mult SIF5 in aceasta incertitudine? Daca tot a impus o AGA care sa revoce dividendele, sa plateasca din buzunar. Pentru respectarea drepturilor acționarilor. Revocarea programului de radcumparare pe SIF1 nu e o manipulare de piață ? Parca ceva nu se leaga in logica ASF. Ne tot promite integritatea si stabilitatea pieței . Iata cata integritate, cata încape intr-o compunere infantilă. Domnul asta care stie atata constitutie si drepturile omului e platit regeste sa se tina de procese penale sau sa creasca valoarea sifului? Prezumția de nevinovăție e in fata judecătorului, nu o ia nimeni, dar ca sa administreze investițiile acționarilor trebuie altceva decat prezumții. Trebuie garanții. De integritate, de moralitate, de competență. GARANȚII, domnii din ASF, se aude și la dumneavoastră? ASF răspunde de aceste garanții, pana acum le-ați încălcat de o mie de ori. Pretul și lichiditatea pe sife dau masura valorii garantiilor voastre. Adică zeroabsolut. Sau ce sa credem, cum e turcu și pistolul ?

    1. O sinteza perfecta a situatiei Sif-urilor...

      Perfect expus dar cine sa inteleaga.

    in graba lor de a prelua SIF 5 au facut o gramada de greseli care ii vor costa mult de tot.

    Acum e doar inceputul. 

    Ciurezuke iar ti ai luat o la laba si te ai soermat singur in gura ? Cui crezi ca i mai pasa de tine limbricule ? Vad ca n ai loc de Busu l, ti a tras rau ala micu !!!

    1. Foarte coerent, ca nuca in perete. Prietene, Busu și-a făcut-o cu mâna lui lungă care nu se mai satură. A vrut Electrica, s-a umplut de respect. Plătește bărbătește avocatii sa til scape și aia e. Bonusuri ca la EL , TEL TGN mai rar s-a pomenit pe planeta BVB, deci un an cu suspendare și banii la saltea cred a meritat, cu onoarea ce mai conteaza. Oricum nuno are din nastere. Poate o invenreaza ASF istii ca doar e omul la anangie și atunci toate se aranjează.

    una prste alta concluzia este clara :

    1.s-a ales praful de sif5 cu ajutorul ASF-ului 

    2.unii au luat dividende altii asteapta decizia instantei 

    3. situatii financiare neauditate 

    4.lipsa C A 

    5.program de rascumparari anulat 

    6. oportunitati in piata de vanzare si cumparare actiuni dar nu are cine sa ia decizii pt miscari 

    7.singurul sif cu profit mai consistent datorita fostei conduceri.

    Concluzia din lac in put a ajuns sif5 . 

    1. De acord, iar toate aspectele de mai sus sunt ca urmare a acțiunilor sau inctiunilor lui Tudorica& compania, dar cățeii lui latră aiurea încercând sa inducă in eroare acționarii și asf- ul și sperând ca intr o buna zi se vor întoarce iarăși la butoane! Speranțe deșarte neisprăviților!

    Eu cred că în 2021 dacă acțiunea va ajunge la 1,80 lei va fi o mare surpriză!Mai mari sunt șansele în decembrie 2020 să coboare la 1,60.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb