• Acţiunile Holde vor intra la tranzacţionare pe AeRO, cel târziu în luna iunie a acestui an
• Compania va fi primul emitent din domeniul agricol, de la BVB
• Liviu Zăgan, CEO Holde: "Capitalul strâns de la investitori va fi folosit pentru extinderea suprafeţei exploatate, ajutându-ne astfel să devenim un jucător semnificativ în piaţa noastră agricolă"
• Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători din piaţă, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat, în următorii zece ani
Holde Agri Invest, companie din ţara noastră ce operează terenuri agricole,
a închis cu succes oferta de plasament privat pentru acţiunile sale, atrăgând zece milioane de lei de la investitori, prin mecanismele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat remis Redacţiei.
Oferta s-a desfăşurat între 16 şi 23 decembrie 2019, perioadă în care compania a plasat 8,98 milioane de acţiuni noi, ce au fost vândute pentru 1,1135 lei/titlu. La operaţiunea de piaţă, ce a fost intermediată de BRK Financial Group, au participat 27 de investitori, subscrierea medie fiind de aproximativ 0,37 milioane de lei. Ca urmare a plasamentului privat, capitalul social al Holde va fi majorat până la 32,3 milioane de lei.
Conform informaţiilor din Documentul de Ofertă, acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în termen de şase luni de la închiderea plasamentului privat, ceea ce înseamnă că, până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, piaţa noastră de capital va găzdui prima companie din domeniul agricol.
Acţiunile companiei, ce au fost deja înregistrate în sistemul Bursei, se vor tranzacţiona sub simbolul HAI.
Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest, a declarat: "Plasamentul privat marchează un nou început pentru Holde Agri Invest, cel de companie tranzacţionată public. Capitalul strâns de la investitorii BVB va fi folosit pentru extinderea suprafeţei exploatate, ajutându-ne astfel să devenim un jucător semnificativ pe piaţa agricolă locală. Aşteptăm cu nerăbdare debutul acţiunilor HAI pe piaţa AeRO până la sfârşitul primei jumătăţi a acestui an şi între timp continuăm implementarea planului nostru ambiţios de dezvoltare".
Capitalul strâns în timpul plasamentului privat va fi utilizat pentru extinderea suprafeţei lucrate prin achiziţia de ferme agricole. Odată ce investiţiile vor fi finalizate, Holde Agri Invest va avea cel puţin un total de 7.000 de hectare de teren în operare. Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători români din piaţa noastră agricolă, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat în următorii zece ani.
Pentru a atinge acest obiectiv, Holde îşi propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii, să promoveze o afacere agricolă modernă, în care eficienţa şi excelenţa operaţională reprezintă principalele ingrediente din spatele rezultatelor.
Eugen Voicu, membru al Consiliul de administraţie la Holde Agri Invest şi acţionar fondator al Certinvest, a declarat: "Odată cu închiderea plasamentului privat al Holde Agri Invest, am adus investitorilor Bursei de Valori Bucureşti o premieră în piaţa de capital locală - prima companie agricolă tranzacţionată public. Prin acţiunile HAI, le propunem investitorilor BVB nu doar posibilitatea de a-şi diversifica portofoliile dar şi de a realiza investiţii profitabile bazate pe guvernanţă corporativă şi principii solide de business, într-o industrie care a adus de-a lungul timpului randamente profitabile acţionarilor săi".
Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu şi Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii şi-au unit forţele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest şi împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri din spatele Holde Agri Invest.
La scurt timp, Holde a primit prima investiţie externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu. După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest are 52 de acţionari.
Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acţionar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor deţin între 9% şi 0,1% în afacere. Modelul de business prevede ca niciun acţionar să nu deţină o participaţie majoritară în cadrul companiei.