Prinţul Charles lansează propria fundaţie în România

Marius Constantin
Miscellanea / 2 iunie 2015

Prinţul Charles lansează propria fundaţie în România

Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, îşi lansează astăzi propria fundaţie în România - Fundaţia Prinţul de Wales - o organizaţie caritabilă cu scop educativ ce urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România, arată un comunicat transmis redacţiei.

Prinţul de Wales deţine, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie (The Prince of Wales's Charitable Foundation), o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei lui din România. Iniţial, o bună parte a activităţilor noii fundaţii vor avea loc aici. Această proprietate va fi restaurată cu grijă şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania. Centrul va avea o sală de conferinţă capabilă să găzduiască până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an.

Din noul centru, Fundaţia Printul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate. Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în re-descoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri şi programe vor fi lansate ulterior în funcţie de nevoile comunităţilor rurale. Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi a altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei ci a întregii Românii.

Pe lângă casa din Viscri, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie, mai deţine o proprietate în Valea Zălanului (Zalanpatak) în judeţul Covasna. ASR a încurajat achiziţionarea acestor proprietăţi în dorinţa de sprijini păstrarea patrimoniului şi protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele două proprietăţi - administrate de Contele Kalnoky şi sotia sa Anna - sunt deschise publicului şi pot fi închiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundaţiei Prinţul de Wales.

Directorul Executiv al Fundaţiei Prinţul de Wales este Aura Woodward, născută în România, care a declarat că "Fundaţia Prinţul de Wales va lucra îndeaproape în special cu comunităţile rurale din întreaga ţară, pentru a-i sprijini pe localnici să înveţe meserii noi şi să deprindă abilităţi care să îi ajute în găsirea unui loc de muncă".

Prinţul de Wales a ajuns prima dată în Transilvania în 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la ţară şi un botanist amator, Prinţul de Wales a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie. De la acea primă vizită, ASR a revenit de multe ori în Transilvania, şi fiecare vizită l-a convins şi mai mult să ajute la păstrarea peisajelor unice, a arhitecturii tradiţionale şi a unui mod de viata neschimbat de sute de ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. .......mod de viata neschimbat de sute de ani. 

    Haideti sa fim seriosi, parca englezii in asta pozeaza. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb