Prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu rămân încă 30 de zile în arest la domiciliu

Anticorupţie / 31 decembrie 2015

Prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu rămân încă 30 de zile în arest la domiciliu

Curtea de Apel Braşov a hotărât, miercuri seara, prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru Prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.

Astfel, instanţa a admis "propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov şi dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţi, după cum urmează: - Truică Remus şi Roşu Robert Mihăiţă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2016 şi până la data de 08.02.2016, inclusiv. - Al României Paul Philippe, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.01.2016 şi până la data de 09.02.2016, inclusiv".

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei trei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Remus Truică este cercetat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat în vederea obţinerii unor decizii de retrocedare ilegale pentru imobile din judeţul Ilfov, printre care şi Ferma Băneasa. Prejudiciul estimat în dosar este de peste 135 de milioane de euro.

Prinţul Paul, beneficiar al acestor retrocedări, este cercetat tot în arest la domiciliu, la fel şi avocatul Robert Roşu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici sunt cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influienţă,spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu. Prinţul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influienţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susţin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Prinţul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb