Priorităţile de investiţii din regiune, în cadrul Caravanei Smart City Bucureşti-Ilfov

E.O.
Companii / 25 mai 2022

Priorităţile de investiţii din regiune, în cadrul Caravanei Smart City Bucureşti-Ilfov

Priorităţile de investiţii din regiunea Ilfov au fost prezentate şi dezbătute în cadrul Caravanei Smart City Bucureşti-Ilfov, organizată, ieri, de Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC) în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, Consiliul Judeţean Ilfov şi Universitatea Politehnica Bucureşti.

Evenimentul a abordat teme precum strategii, legislaţie şi politici publice, infrastructură şi finanţare, proiecte, investiţii şi soluţii de tehnologie şi viziunea locală în context regional şi a reunit decidenţi, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, experţi din mediul privat, precum şi reprezentanţi ai mediului universitar.

Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, a menţionat: "Chiar dacă nu e foarte confortabil, încercăm să înţelegem nevoile de dezvoltare ale regiunii noastre. Este clar, dacă facem un exerciţiu de sinceritate şi facem o poză a momentului, o radiografie a regiunii Bucureşti Ilfov ne arată că, deşi generăm 28% din PIB-ul României, suntem departe de ceea ce ar însemna o zonă metropolitană inteligentă."

Cu toate acestea, preşedintele asociaţiei şi-a exprimat încrederea că lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă: "În şase ani de activitate a asociaţiei noastre, foarte rar ne-aţi auzit să ne plângem. Dimpotrivă, noi vedem oportunităţile, vedem lucrurile frumoase pe care le avem de făcut, vedem multitudinea surselor de finanţare, ceea ce ne crează şi o îngrijorare privind capacitatea de livrare în anii următori".

Adrian Criţ, STB: "În maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun"

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a prezentat o parte din măsurile de digitalizare luate de societatea de transport bucurestean, printre care introducerea aplicaţiei 24pay, pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor, eliberarea abonamentelor pentru tineri pentru perioade mai mari de o lună, precum şi intenţia de a lansa o aplicaţie alături de Ministerul Educaţiei pentru achiziţia online a abonamentelor.

"Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS. Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense", a mai menţionat directorul STB.

Dan Nicula, ADR BI: "Alocarea de fonduri europene pentru regiunea Bucureşti Ilfov s-a triplat faţă de perioadele anterioare"

Dan Nicula, directorul general ADR BI, a salutat procesul de descentralizare, prin desemnarea ADR-urilor ca autorităţi de management, subliniind importanţa creşterii alocării financiare dedicată regiunii Bucureşti Ilfov, pentru exerciţiul financiar 2021-2027.

"Pe lângă descentralizare, s-a mai întâmplat un lucru bun cu prilejul noii perioade de finanţare pentru regiunea noastră şi anume alocarea din fonduri europene a crescut substanţial faţă de perioadele anterioare. Programele operaţionale regionale cu caracter naţional şi cu alocări regionale din ultimele două perioade, ne-au oferit la nivelul Bucureşti Ilfov, alocări de maxim 400 de milioane de euro pe şapte ani. În noul program regional, finanţarea europeană a crescut substanţial, la aproape 600 de milioane de euro, la care s-ar aduna cofinanţarea naţională, minim încă pe atât, deci vorbim de o creştere a finanţării europene şi de la bugetul de stat de peste trei ori".

Mihaela Toader, CJ Ilfov: "Succesul unui proiect inovativ constă în înţelegerea problemelor şi adaptarea tehnologiilor la realitatea din teren"

Mihaela Toader, administratorul public al judeţului Ilfov, a prezentat diverse investiții și soluții de tehnologie care se află în desfăşurare la nivelul judeţului:

"Digitalizarea nu poate fi un scop în sine, ci mai degrabă un mijloc prin care ar trebui să ajustăm serviciile publice astfel încât să furnizăm, în termeni de calitate şi promptitudine, tot ceea ce solicită şi are nevoie cetăţeanul (...). Succesul unui proiect inovativ, aşa cum sunt proiectele de tip Smart County, se bazează în primul rând pe înţelegerea clară a problemelor pe care administraţia le are în raport cu cetăţenii şi adaptarea tehnologiilor existente la realitatea din teren".

Ciprian Aber, NOD: "Este necesară stabilirea unei strategii la nivel regional prin care să integrăm tehnologia în comunitate prin atragerea de fonduri europene"

În cadrul panelului dedicat viziunii locale în contextul regional, Ciprian Aber, din cadrul NOD Business Solutions Manager, a evidenţiat necesitatea unei strategii la nivel regional, în special în comunităţile mari urbane cum este şi Bucureştiul, cât şi modalităţile prin care putem integra tehnologia în comunitate prin atragerea fondurilor europene existente, folosindu-ne de toate resursele specializate pe care comunitatea partenerilor NOD le pune la dispoziţie pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională şi naţională.

Evenimentul poate fi vizionat integral pe canalul YouTube al Asociaţiei Române pentru Smart City (Smart City Romania).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. prioritatile sint furtul banilor publici si minciuni in presa.....ca n toti cei 32 de ani de democratie romaneasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb