Privatizarea companiei aeriene TAP se va încheia în 2024

D.R.
Companii / 16 iulie 2023

Privatizarea companiei aeriene TAP se va încheia în 2024

Procesul de privatizare al companiei aeriene portugheze de stat TAP, va dura câteva luni, şi ar urma să fie finalizat anul viitor, susţine ministrul de Finanţe Fernando Medina, transmite Agerpres.

Recent, Guvernul de la Lisabona a anunţat că procesul de vânzare va începe până în octombrie, în loc de iulie, aşa cum era planificat iniţial.

Medina a declarat: "Executivul va căuta să aprobe privatizarea cât mai curând posibil, dar este dependent din punct de vedere juridic de doi consilieri independenţi care stabilesc valoarea companiei aeriene".

Compania holding de stat Parpublica a angajat săptămâna trecută fima Ernst & Young Banco Finantia din Portugalia pentru a evalua TAP."Este o tranzacţie importantă, conform standardelor interne şi chiar a celor internaţionale ... procesul de privatizare va dura câteva luni şi nu va fi finalizat anul acesta", le-a spus jurnaliştilor Medina. Guvernul de la Lisabona a anunţat că intenţionează să păstreze o participaţie strategică pentru operatorul aerian, care este acum în proces de restructurare.

Cel puţin trei mari companii aeriene globale - IAG, Lufthansa şi Air France-KLM - se află printre printre potenţialii cumpărători.În primul semestru din 2023, TAP a transportat 7,58 milioane de pasageri, un avans de 30% faţă de perioada similară din 2022, dar uşor sub nivelul de dinaintea pandemiei, chiar dacă numărul de turişti este deja peste nivelul din 2019. În primul trimestru din 2023, TAP a înregistrat pierderi nete de 57,4 milioane de euro, un declin de peste 50% faţă de pierderile perioada similară din 2022, în urma majorării numărului de pasageri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb