Procesul MAKE contra Sima

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2013

Florian Goldstein (MAKE), Cristian Sima

Florian Goldstein (MAKE), Cristian Sima

Florian Goldstein (MAKE), directorul ziarului BURSA, a dat în judecată Sibex, pentru pretenţii în solidar cu Cristian Sima, fostul preşedinte al bursei sibiene, cu WBS Holding, WBS România, WBS Consulting Services şi CNVM, potrivit unui comunicat al Sibex, publicat pe 27 decembrie 2012.

Primul termen de judecată în acest dosar este pe 23 aprilie 2013.

MAKE s-a numărat printre clienţii WBS Holding şi, în vara anului trecut, brokerii i-au refuzat cererea de lichidare a contului.

Cristian Sima, fostul preşedinte Sibex, a declanşat un scandal imens pe piaţa de capital în toamna anului trecut, după ce a dispărut din ţară, mai mulţi clienţi acuzându-l că le-a pierdut banii, depăşindu-şi mandatul acordat prin contracte.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anunţat public că WBS Holding, off-shore-ul prin care acţiona Sima, înregistrat în Insulele Virgine, nu este o entitate aflată sub supravegherea sa.

Cu toate acestea, CNVM a declanşat o anchetă la sediul WBS România, unde Cristian Sima a fost acţionar şi preşedinte înainte de a prelua funcţia supremă la Sibex, în urma căreia firma a fost închisă. Totodată, Cristian Sima a primit "interzis" pe piaţa de capital, timp de cinci ani.

Printre clienţii lui Cristian Sima s-ar fi numărat şi fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, omul de afaceri Puiu Popoviciu, Tudor Chirilă, Andreea Raicu, Irina Schrotter.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Printre clienţii lui Cristian Sima s-au numarat toti fraierii. Asta spune multe despre Make.

    1. Mai multe decit ca ar fi fraier, ceea ce e clar ca nu e, nu spune. In schimb, tot atit de clar e ca Make te oftica si asta spune multe.

    Ii sugi cariciu lui sima fraiere ca n ai ce sai faci barbos belit

    1. Il rog pe administratorul site-ului sa nu cenzureze mesajul cu nr.2, desi obscenitatea lui incalca grosolan regulamentul.

      Mesajul ilustreaza existenta unui anume gen de cititori, carora, desi nu le-am luat nevasta, nu le-am dat in cap si nu le-am furat banii, ma urasc intratit, incit se solidarizeaza cu hotul.

      Sint un fel de Sima colectiv. 

      Daca in ultima fraza in loc de "desi" foloseai "pentru ca", poate intelegeai mai usor... ;-)

      MAKE LOVE NOT WAR !

      De Caragiale.

      Stimate Eu,

      marele dicton Cunoaste-te pe tine insuti ne dovedeste ca sunteti un om invins inainte de a incepe lupta. Ce face maestrul Make nu este nimic altceva decat o cultivare a spiritului mioritic pentru a intra in raza de interes a rechinilor avand pentru inceput de incalzire un guvid :-) Sincer domnul Sima il consider foarte simpatic si faptul ca domnul Make se lupta pentru un principiu este demn de respectat. Daca clientii domnului Sima sunt fraieri atunci cum putem categorisi pe cei ai domnului Mobius? Care este diferenta intre cele doua persoane? Cateva miliarde de euro sau distanta dintre Singapore si Bucuresti. Fiecare persoana are dreptul a se apara in justitie si mai ales a-si prezerva imaginea. Inca mai suntem la stadiul in care ne batem pentru o convingere cu ajutorul invectivelor si al interjectiilor in loc de cel al logicii reci si impartiale. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb