ProCredit Bank oferă o finanţare de 2,9 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic în Cluj

S.B.
Bănci-Asigurări #Construcţii / 15 mai 2023

ProCredit Bank oferă o finanţare de 2,9 milioane de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic în Cluj

ProCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea finanţării în valoare de 2.9 milioane de euro unei societăţi din grupul Solar Global din Cehia. Investiţia este destinată construirii unui parc fotovoltaic de 3,5 MW în partea de nord-vest a României, în judeţul Cluj.

Panourile fotovoltaice conţin celule fotovoltaice monocristaline cu o eficienţă de până la 22%, de la un producător Tier 1. Această investiţie va creşte producţia internă de energie regenerabilă cu aproximativ 5.2 GWh pe an.

Solar Global este unul dintre cei mai importanţi producători de energie din Cehia. De la înfiinţarea sa în 2009, a dezvoltat, conectat la reţea şi exploatat 28 de centrale fotovoltaice cu o putere totală de 35 MWp. Aceste centrale de dimensiuni mici şi mijlocii au fost construite în zone industriale dezafectate sau în zone care au fost neutilizate pentru o perioadă lungă de timp.

"Suntem încântaţi că am sprijinit Solar Global în această primă investiţie în sectorul energetic din România. Procredit Bank este partenerul bancar potrivit atât pentru sectorul IMM, cât şi pentru investitorii străini care recunosc potenţialul dezvoltării sectorului energetic din ţara noastră. Oferim soluţii de finanţare atât a proiectelor ce vor obţine venituri din vânzarea energiei produse în piaţa liberă, cât şi a celor ce vor miza pe semnarea unui PPA (acord de cumpărare a energiei electrice)" a declarat Ştefan Manole, Director General Procredit Bank România.

"Problema finanţării este absolut esenţială pentru grupul Solar Global ca să-şi poată îndeplini planurile în România. Negocierile cu băncile au fost lungi şi meticuloase, având în vedere faptul că suntem abia la început şi nu avem un istoric în România. Suntem foarte bucuroşi că am găsit în ProCredit Bank un partener care a fost interesat de proiectele noastre şi a putut să ne ofere o abordare profesională şi flexibilă. Credem că acest prim proiect a fost doar începutul unui parteneriat pe termen lung." a adăugat Marcel Malù¹ek, Director General Solar Global România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb