Procurori şi poliţişti, pregătiţi să investigheze infracţiunile motivate de ură faţă de persoanele LGBTI

S.B.
Miscellanea / 11 mai 2023

Procurori şi poliţişti, pregătiţi să investigheze infracţiunile motivate de ură faţă de persoanele LGBTI

Aproape 150 de procurori şi 160 de poliţişti au participat, în cadrul unui proiect, la sesiuni de informare privind infracţiunile motivate de ură faţă de persoanele LGBTI, informează news.ro.

Proiectul are o finanţare de aproape 1 milion de euro.

"147 de procurori şi 160 de poliţişti au participat la sesiuni de formare pe tema investigării infracţiunilor motivate de prejudecată şi a promovării drepturilor persoanelor LGBTI, organizate de Asociaţia Accept şi Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul proiectului «Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI: implementarea jurisprudenţei CEDO privind orientarea sexuală şi identitatea de gen»", se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Ministerului Public

Sursa citată a precizat că sesiunile de formare comune pentru procurori şi poliţişti s-au derulat în perioada octombrie 2022 - aprilie 2023, formatorii fiind procurorii PÎCCJ Oana Chichernea şi Răzvan-Horaţiu Radu, psihologul Alex Ciucu şi avocata Iustina Ionescu, specializată în drepturile omului.

Potrivit documentului citat, sesiunile au fost organizate pentru a îmbunătăţi nivelul de înţelegere de către specialiştii din instituţiile de aplicare a legii a nevoilor şi problemelor specifice cu care se confruntă victimele LGBTI ale infracţiunilor motivate de ură.

"Tematica cursurilor a vizat modalităţi eficiente de identificare şi investigare a acestor infracţiuni. În mod concret, un subiect de interes major a fost cel al abordării centrate pe victimă în investigarea cauzelor având ca obiect infracţiuni motivate de ură, în cadrul celor 16 sesiuni de formare fiind prezentată cazuistică în domeniu. Necesitatea formării sistematice a forţelor de ordine şi a magistraţilor este indicată în deciziile Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei în cadrul monitorizării executării hotărârii CEDO în cauza MC şi AC împotriva României (2016), prin care s-a solicitat României implementarea de urgenţă a unei reforme a sistemului de investigare şi anchetă a infracţiunilor motivate de ură", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, formarea profesională a procurorilor este o condiţie în vederea aplicării standardelor europene în materie şi pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie şi câştigării încrederii în actul de justiţie penală.

"Evaluarea realizată la finalizarea sesiunilor de formare a confirmat nevoia procurorilor şi poliţiştilor, beneficiari direcţi în cadrul proiectului, de dobândire a unor cunoştinţe profesionale specializate şi aprofundarea tehnicilor de investigaţie în domeniu", precizează comunicatul de presă.

Proiectul "Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI: implementarea jurisprudenţei CEDO privind orientarea sexuală şi identitatea de gen" este implementat de Asociaţia ACCEPT în parteneriat cu Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada decembrie 2021 - noiembrie 2023.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 937.819 euro oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este să îmbunătăţească executarea deciziilor CEDO şi aplicarea recomandărilor ECRI în România pe criteriile orientării sexuale şi identităţii de gen.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. perfect, inca un pas catre o tara ca afara :)

    homosexualii sint in culmea fericirii ! poate chiar meritam , sa vedem cat mai tine pina se rupe ....

    Alta conditionare din penerere?ce or fi alea infractiuni motivate de ura impotriva lgbtq si cum se pot proba in instanta?o persoana care uraste un gay si-l forteaza sa se culce cu o femeie se incadreaza aici?

    unii chiar nu au ce face. 

    Procurori şi poliţişti, pregătiţi să investigheze infracţiunile

    motivate de ură faţa de rusii nevinovati de conflict 

    In pandemie s-a facut contact tracing sa se verifice tot traseul si interactiunile.

    Acum se verifica tot ce a vorbit si gandit careva. Nu trebuie lasata nici o piatra neintoarsa. 

    Neuronii oamenilor ar trebui luati la puricat pana avem omul nou: Homo Status. 

    La noi probabil se va aplica know-how-ul asta pentru a investiga ura fata de corupti. Sunt si coruptii oameni si au drepturi: GDPR, alea alea. 

    Daca vreti sa vedeti cum arata lumea de maine , uitati-va la filmele facute la hollywood , nu mai stii cine este bbt si cine este femeie . femeile indragostite de militarie conduc si bbtii executa si fac pipica pe ei de frica . nu cred ca va mai dura mult timp si vom afla ca legendarii justitiari ai vestului wyatt earp , buffalo bill au fost femei , ba chiar de culoare la fel cum se incearca si cu cleopatra si cei trei muschetari care sint negri buzati .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb