Procurorii sud-coreeni cer, din nou, mandat de arestare pentru moştenitorul "Samsung"

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 februarie 2017

Anchetatorii care verifică un scandal de corupţie la nivel înalt din Coreea de Sud au cerut ieri, din nou, emiterea unui mandat de arestare pentru moştenitorul grupului "Samsung", Jay Y. Lee, după ce o solicitare similară a fost respinsă luna trecută de justiţia sud-coreeană, informează Reuters.

Fiul preşedintelui grupului "Samsung" şi nepotul fondatorului său, Lee Jae-Yong, în vârstă de 48 de ani, a fost interogat de mai multe ori într-o afacere care a dus la destituirea preşedintelui sud-coreean, doamna Park Geun-Hye. Procurorii îl acuză pe Lee Jae-Yong ca a oferit 43 miliarde de woni (35 milioane de euro) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintelui Park Geun-hye, în schimbul sprijinul fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două din filialele "Samsung", în 2015, conform News.ro.

Luna trecută, o solicitare privind emiterea unui prim mandat de arestare care îl viza pe Lee Jae-Yong a fost respinsă de un tribunal din Seul, estimând că probele nu sunt suficiente pentru a justifica arestarea.

Anchetatorii susţin că în ultimele săptămâni au descoperit noi probe în acest dosar. "Am făcut o cerere pentru emiterea unui mandat de arestare împotriva lui Jay Y. Lee", au anunţat anchetatorii fără să ofere detalii.

Lee Jae-Yong este de facto conducătorul "Samsung", după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Dacă Lee ar fi arestat, aceasta ar fi o lovitură gravă dată "Samsung", cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece ar afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii. În plus, acest scandal vine la scurt timp după ce "Samsung" a retras de pe piaţă telefoanele Galaxy Note 7 din cauza unor probleme la baterie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb