Producătorul de mobilier GreenForest estimează o revenire a vânzărilor în trimestrul trei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 28 iulie 2009

Producătorul de mobilier de birou GreenForest estimează o revenire a vânzărilor în trimestrul trei, după ce în primele şase luni ale acestui an a obţinut afaceri în scădere cu 30%, faţă de cele 2,3 milioane înregistrate în perioada similară a lui 2008, au declarat oficialii companiei agenţiei NewsIn.

"Trendul descrescător al vânzărilor a fost determinat de efectele crizei economice. În trimestrul al treilea estimăm un reviriment important al vânzărilor faţă de trimestrul doi din 2009. În primul semestru, datorită scăderii cererii, s-a intensificat competiţia pentru încheierea tranzacţiilor de vânzare cu consecinţe în scăderi semnificative ale preţurilor la care s-au încheiat noile tranzacţii. De aceea, în următorul semestru estimăm o uşoară revenire a preţurilor", a declarat marketing managerul companiei, Sebastian Capotescu.

În plus, acesta a mai adăugat că piaţa locală de mobilier de birou a înregistrat o scădere dramatică în acest an datorită stopării proiectelor de investiţii sau dezvoltare ale companiilor din acest an.

De asemenea, potrivit acestuia, bugetul de promovare al companiei a fost orientat spre dezvoltarea de instrumente suport pentru forţa de vânzare şi a fost direcţionat spre finalizarea unor proiecte demarate în anul anterior şi pe acţiuni curente, deoarece reducerea accelerată a vânzărilor a diminuat resursele dis­ponibile. Valoarea investiţiilor companiei GreenForest din primul semestru al acestui an a fost redusă, sub 100.000 euro din cauza diminuării resurselor disponibile.

Pentru perioada următoare, producătorul de mobilier a prevăzut în planul de investiţii implementarea unui sistem informatic de management de tip "ERP", care necesită alocarea unei sume de peste 150.000 de euro.

"Pe măsură ce se va finaliza procedura de evaluare a unei cereri de finanţare din fonduri structurale pentru implementarea unui sistem informativ de management de tip "ERP", se va demara acest proiect", a mai spus Capotescu.

Totodată, GreenForest estimează că, în acest an, piaţa va avea o contracţie de peste 20% faţă de anul precedent, când valoarea pieţei de mobilier de birou s-a ridicat la aproximativ 80 de milioane de euro. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei menţin previziunile făcute la începutul anului 2009, şi anume menţinerea cifrei de afaceri la acelaşi nivel cu cea de anul trecut, adică aproximativ 5 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb