Producătorul EDPR de energie regenerabilă şi tech Meta încheie un PPA pentru un nou parc solar în SUA

G.D.
Companii / 14 aprilie 2022

Producătorul EDPR de energie regenerabilă şi tech Meta încheie un PPA pentru un nou parc solar în SUA

EDP Renewables (Euronext: EDPR), producătorul de energie regenerabilă, prin filiala sa deţinută în totalitate EDP Renewables North America LLC (EDPR NA) şi Meta (NYSE: FB) au încheiat un contract bilateral de achiziţie de energie pe termen lung (PPA) pentru 156 MW la parcul solar Cattlemen de 240 MW din oraşul Milam, situat în centrul Texasului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, EDPR NA a dezvoltat şi va construi, deţine şi opera parcul solar Cattlemen, care are o investiţie de capital estimată la aproximativ 280 milioane de dolari. Parcul solar este preconizat că va fi operaţional în 2023. Cattlemen va oferi comunităţii beneficii economice prin intermediul plăţilor ce vor fi făcute către proprietarii locali, a taxelor ce vor fi plătite pentru sprijinirea serviciilor comunitare esenţiale şi prin oportunităţile de angajare pe care le oferă în timpul fazelor de construcţie şi operaţiune ale proiectului. De asemenea, proiectul va alimenta anual echivalentul a peste 37.000 de case medii din Texas şi va ajuta la economisirea a aproximativ 304 milioane de galoane (1 galon aproximativ 3,78 litri) de apă pe an.

Cattlemen este al doilea PPA pe care EDP Renewables şi Meta l-au implementat, primul fiind un PPA de 139 MW pentru parcul eolian Headwaters II de 200 MW din Indiana. Cele două companii au încheiat un parteneriat şi pentru parcul solar Randolph de 200 MW al EDPR, unde întreaga capacitate a proiectului va fi dedicată sprijinirii centrului de date Meta din Mesa, Arizona. În total, EDPR şi Meta lucrează împreună pentru a aduce 495 MW de energie regenerabilă în reţea, fapt ce consolidează obiectivul Meta de a-şi susţine operaţiunile globale cu energie 100% regenerabilă.

"Pe măsură ce infrastructura noastră globală continuă să crească, parteneriate precum cel cu EDP Renewables sunt din ce în ce mai importante pentru noi pentru a ne îndeplini obiectivele ambiţioase de sustenabilitate (...) Investiţia în comunităţile locale este importantă pentru noi şi suntem mândri că acest proiect aduce energie solară nouă în reţea, oferă locuri de muncă în construcţii şi contribuie la economisirea surselor locale de apă", a declarat Urvi Parekh, Director Energie Regenerabilă al Meta.

"EDP Renewables este încântată să colaboreze încă o dată cu Meta, la un alt proiect de energie regenerabilă (...)Proiecte precum parcul solar Cattlemen ne consolidează angajamentul de a accelera tranziţia energetică, oferind în acelaşi timp energie verde, suport economic şi oportunităţi comunităţilor locale în care activăm", a declarat Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al EDP & EDPR.

EDP Renewables este lider în industria energiei regenerabile din Texas. În prezent, compania deţine şi operează şase proiecte de energie eoliană în stat, cu o capacitate totală de 1.089 MW, care generează energie electrică echivalentă cu consumul a peste 236.000 de locuinţe medii din Texas. Prin proiectele sale, precum şi prin sediul său din Houston, EDP Renewables a contribuit puternic la economia Texasului, prin cei peste 550 de locuitori pe care îi angajează şi o investiţie de capital estimată la 1,9 miliarde de dolari, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb