Producătorul TVR Marina Almăşan a fost hărţuită de conducerea Televiziunii Naţionale

J.P.
Miscellanea / 22 septembrie 2020

Producătorul TVR Marina Almăşan a fost hărţuită de conducerea Televiziunii Naţionale

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a notificat ieri, 21 septembrie 2020 conducerea Societăţii Române de Televiziune să înceteze, de îndată, orice acţiune de hărţuire asupra membrei MediaSind TVR, Marina Almăşan, producător, realizator şi jurnalist profesionist în instituţia publică de presă, se arată într0un comunicat MediaSind.

Declaraţiile făcute de jurnalista TVR publicaţiei Gandul.ro: < link1 >https://www.gandul.ro/dezvaluiri/marina-almasan-despre-colegul-mircea-radu-l-am-compatimit-sincer-trebuie-sa-fi-fost-intr-o-situatie-tare-disperata-declaratii-exclusive-19504449" target="_blank">Marina Almăşan, despre colegul Mircea Radu: "L-am compătimit sincer! Trebuie să fi fost într-o situaţie tare disperată"" referitoare la prejudiciul de imagine provocat de intenţia lui Mircea Radu de a ascunde suma reală pentru prestaţiile sale la emisiunea Down the Road, a provocat o criză de nervi din partea şefei instituţiei, Doina Gradea şi a consilierului său de management şi şef al comunicării din TVR. Aceasta a dat ordin aşa-zisului consilier de etică, Andraş Istvan Demeter, să facă o anchetă administrativă pentru ca Marina Almăşan să fie sancţionată disciplinar pentru curajul de a apela la dreptul la opinie.

Acţiunea lui Andras Demeter asupra producătorului TVR este ilegală deoarece procedura de conduită în baza căreia acţionează consilierul de etică a fost atacată în instanţă de MediaSind TVR pentru că încalcă flagrant prevederile Constituţiei României, Codului Muncii, convenţiilor OIM şi directivelor europene din domeniul libertăţii de exprimare şi al relaţiilor de muncă. Totodată, Andraş Demeter încalcă şi prevederile Legii SRR şi SRTv care dau dreptul doar Comisiei de Etică şi Arbitraj să analizeze si să se pronunţe asupra problemelor de deontologie profesională, precum şi faţă de conflictele dintre jurnalişti. Iată întrebările tendenţioase şi puerile ale aşa-zisului consilier de etică al TVR adresate membrului de sindicat:

"1.articolul in cauza si, respectiv, fotografia au fost publicate cu acordul Dvs? 2. declaraţiile exclusive din continutul articolului au fost redate cu acuratete de catre autorul/autorii acestuia (reporterii Gandul.ro) sau au suferit modificări operate de catre acesta/acestia? Daca da, care dintre ele si in ce sens? 3.sunteti de acord cu toate elementele de fond si de forma ale articolului respectiv, astfel cum apar ele publicate - in sensul in care afirmaţiile atribuite de catre reporterii Gandul.ro reprezinta punctul de vedere al producatorului si realizatorului TV Marina Almasan? 4. aveti altceva de mentionat (de precizat, completat, adaugat)?"

Precizăm că Agenţia Naţională de Integritate a solicitat instanţei anularea tuturor actelor semnate de Andraş Istvan Demeter după rămânerea definitivă a Deciziei nr.3456 din 8.11.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (mai multe amănunte aici: < link1 >http://www.mediasind.ro/comunicate-1/pentruconflictdeintereseaniasolicitatjustitieianulareatuturoractelorsemnatedeandrasistvandemetersefulcaseideproductiedintvrsimembrualcadinradioulpublic" target="_blank">Pentru conflict de interese, ANI a solicitat Justiţiei anularea tuturor actelor semnate de Andraş Istvan Demeter, şeful Casei de Producţie din TVR şi membru al CA din Radioul Public!).

Conform art. 127 alin. c) din Actul adiţional nr. 1 la Contractul Colectiv de Muncă din SRTV, angajatul TVR are dreptul, fără a suferi vreo consecinţă, să-şi exprime în mod liber opiniile personale în legătură cu orice evenimente sau persoane, respectând deontologia profesională. Având în vedere aceste fapte abuzive, precum si prevederile art. 5 din Legea nr. 151/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii privind actele de discriminare şi hărţuire asupra membrilor de sindicat, cu observarea prevederilor din Codul Penal privind abuzul în funcţie, MediaSind va sesiza instituţiile competente pentru a cerceta şi sancţiona noile abuzuri ale conducerii TVR, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb