Profesor acuzat de abateri disciplinare, propus rector al Academiei de Poliţie

A.D.
Anticorupţie / 5 iunie 2020

Profesor acuzat de abateri disciplinare, propus rector al Academiei de Poliţie

Noul rector al Academiei de Poliţie pe care l-a propus ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ar fi un fost profesor cercetat că a protejat mai mulţi plagiatori din instituţie, anunţă Pressone.ro.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, l-a numit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie pe Marius Florin Mihăilă, acuzat că a protejat mai mulţi plagiatori din instituţie, anunţă Pressone.ro

Marius Florin Mihăilă, fost şef până de curând al Inspectoratului de Poliţie Sălaj, a girat mai multe verdicte de neplagiat teze de doctorat ale unor şefi din Ministerul de Interne din poziţia de preşedinte al Comisiei de Etică, pe care o ocupă începând din septembrie 2017, potrivit presei citate.

Un exemplu este teza de doctorat a lui Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliţie - teză declarată neplagiată de Comisia de Etică condusă de Mihăilă, dar pentru care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a emis verdict definitiv de plagiat la 1 aprilie 2020.

În plus, Marius Florin Mihăilă este cercetat disciplinar de o comisie din Academia de Poliţie, potrivit PressOne. Cercetarea a început în urma unei solicitări a Corpului de Control al fostului ministru de Interne Carmen Dan, care a constat în urma unui control efectuat în lunile aprilie şi mai 2019 mai multe abateri săvârşite de Mihăilă din poziţia de şef al Comisiei de Etică. Cercetarea a plecat de la modul în care Mihăilă a dispus întocmirea rapoartelor de evaluare a tezelor de doctorat ale lui Victor Constantin Drăghici, un apropiat al fostului rector Adrian Iacob, care locuieşte într-un apartament deţinut de acesta, şi Cristian Eduard Ştefan, decanul Facultăţii de Poliţie.

Ministrul Vela a revocat numirea lui Mihăilă şi l-a instalat în funcţia de rector pe conferenţiarul Cătălin Andruş de la Facultatea de Drept şi director al Colegiului Naţional de Afaceri Interne din Academia de Poliţie, scrie jurnalista Emilia Şercan pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D-le Vela, ai misiunea de a numi in functii importante numai oameni patati? De unde-i gasesti, d-le? Pe Berbeceanu, infractor cu acte in regula, l-ai numit sef de cabinet, pe Mihaila, dovedit ca a eliberat certificate false privind evaluarea unor teze de doctorat l-ai numit rector al Academiei de politie, pe la inspectotele judetene ai pus in functii de conducere oameni contestati de subordonati si de opinia publica.

    Ce vrei sa faci din acest minister, o cloaca de incompetenti si necinstiti? D-le ministru, consulta-te cu specialistii cand mai numesti oameni in structurile de conducere, nu mai asculta de factorii politici, ca se duce de rapa acest minister. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb