Profitul E.ON a ajuns la 1,31 miliarde de euro, în primul trimestru

Ziarul BURSA #Internaţional / 12 mai 2016

Profitul E.ON a ajuns la 1,31 miliarde de euro, în primul trimestru

Profitul înregistrat de E.ON SE în primul trimestru din 2016 a depăşit estimările analiştilor, după ce Gazprom a acordat celei mai mari companii de utilităţi din Germania o reducere a preţului la gazele naturale la contractele pe termen lung, încheind astfel perioada îndelungată de negocieri, transmit DPA şi Bloomberg.

E.ON cumpără gaze naturale încheind contracte pe termen lung, dar trebuie să-l vândă clienţilor la preţuri de retail mai scăzute, legate de piaţa spot. În prezent, Gazprom este presat de Uniunea Europeană să-şi modifice sistemul de vânzare a gazelor naturale pe baza contractelor pe termen lung legate de preţul petrolului, sistem care, potrivit Comisiei Europene, duce la creşterea preţurilor percepute consumatorilor.

Acordul încheiat în martie cu Gazprom a permis E.ON să anuleze anumite provizioane înregistrate în anii anteriori, majorând astfel câştigurile companiei germane în primele trei luni din acest an cu aproximativ 400 milioane de euro (456 milioane de dolari), potrivit Agerpres.

Profitul net de bază a urcat cu 30%, la 1,31 miliarde de euro în perioada ianuarie - martie 2016, depăşind estimările analiştilor, de 1,28 miliarde de euro.

Veniturile au scăzut cu 12 %, în urma reducerii preţului energiei.

"Rezultatele noastre din primul trimestru indică faptul că segmente din afacerea noastră operaţională tradiţională rămân sub presiune. De aceea este cu atât mai important că de la începutul anului transformarea E.ON se desfăşoară conform planurilor", a afirmat directorul financiar Michael Sen.

Datoria netă a companiei germane a scăzut cu 4,1%, la 26,6 miliarde de euro. Grupul E.ON şi-a menţinut estimarea privind înregistrarea unui profit net de bază de 1,5 - 1,9 miliarde de euro în acest an.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut cu 8% în primul trimestru din 2016, la 3,1 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari).

E.ON a confirmat recent că planurile privind listarea unei companii apărute prin divizarea sa sunt în grafic. Noua companie va fi denumită Uniper, va prelua centralele pe bază de combustibili fosili şi reactoarele nucleare şi va fi condusă de fostul director financiar Klaus Schaefer. Activele sale vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din actualul profit al E.ON.

Anul trecut, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb