Profitul net al Saxo Bank a crescut de şase ori în primul semestru

F.A.
Bănci-Asigurări / 23 august 2013

Profitul net al Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a crescut de şase ori în prima jumătate a anului, ajungând la 35 de milioane euro, de la aproximativ 5,8 milioane euro, nivel înregistrat în perioada similară a anului anterior, se arată într-un comunicat de presă.

În primul semestru, Saxo Bank a avut venituri EBIDTA în valoare de peste 90 de milioane EUR, inclusiv taxele, amortizările, deprecierea, veniturile asociaţilor şi din joint ventures, ceea ce este mai mult decât dublu faţă de cele 35 de milioane euro din 2012, menţionează banca.

Potrivit comunicatului, întreaga activitate tranzacţională a băncii a crescut în prima jumătate a lui 2013, cu volume în creştere pe FX şi volatilităţi faţă de 2012. Volumele de tranzacţionare pe FX options şi CFD-uri au crescut, de asemenea, faţă de anul trecut.

Veniturile operaţionale ale grupului au atins, în prima jumătate a anului, 234 milioane EUR, cu 24% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Kim Fournais şi Lars Seier Christensen, co-fondatori şi preşedinţi ai Saxo Bank, au declarat: "Suntem, evident, foarte mulţumiţi de aceste rezultate. Saxo Bank va continua să caute modalităţi şi oportunităţi de creştere, adăugând mai multe produse pe platforma de tranzacţionare, ţintind noi pieţe şi atrăgând noi segmente de clienţi".

Saxo Bank se aşteaptă ca economia mondială să îşi continue expansiunea, deşi cu anumite inconveniente în 2013. "Încrederea investitorilor a continuat să crească, cu o aversiune mai mică faţă de risc decât acum câţiva ani. Cu toate acestea, privind anul 2013 în ansamblu, Saxo Bank îşi păstrează anumite rezerve asupra situaţiei generale a pieţei, mai ales că orizonturile nu sunt foarte vizibile", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb