Programele europene de promovare a produselor agricole, analizate de APIA şi agenţiile de plăţi din Franţa

G.S.
Companii / 7 februarie 2014

Programele de informare şi promovare a produselor agricole, în special a vinurilor, pe piaţa internă şi pe pieţele ţărilor terţe, au fost discutate, la Bucureşti, de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agence de Services et de Paiement (ASP) şi FranceAgriMer (FAM), în cadrul unui seminar organizat în perioada 6-7 februarie.

Principalele aspecte discutate au fost legate de autorizarea plăţilor, respectiv plata avansurilor şi justificarea parţială /finală a avansurilor, plăţile intermediare, constituirea şi executarea garanţiilor, tipuri de garanţii utilizate, tipuri de controale administrative, tehnice, contabile şi încadrarea acestora în categoria "controale la faţa locului", modul concret de realizare a controalelor, monitorizarea programelor de promovare şi derularea acestora, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-au discutat noile propuneri la nivel european de reformare a politicii de promovare a produselor agricole care vor duce la abrogarea Regulamentului (CE) nr. 3/2008, vizând: creşterea semnificativă a ajutorului alocat iniţiativelor de informare şi promovare în scopul creşterii competitivităţii agriculturii europene, stabilirea unei strategii europene de promovare care să ducă la o creştere a numărului de programe de promovare şi a fluxurilor comerciale cu produse agricole, simplificarea procedurilor administrative şi facilitarea managementului programelor.

"Colaborarea dintre agenţiile de plăţi din cele două state membre a început încă din anul 2007 şi a avut ca scop acordarea de consiliere şi suport tehnic şi metodologic de către partea franceză în vederea în vederea îmbunătăţirii continue a mijloacelor şi metodelor de aplicare a politicilor comunitare în sectorul agricol", se mai arată în comunicat.

Din partea FAM, au participat, la seminar, Cyrille Schweizer, şef al Departamentului Strategie şi Cooperare Europeană şi Internaţională şi Anne Haller, expert pentru programe de promovare produse viticole.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb