Comitetul de Nominalizare Made in Romania a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 350 de companii nominalizate pe platformawww.investingromania.com, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, programul Made in Romania şi-a continuat trendul ascendent pe care l-a cunoscut odată cu lansarea sa din 2017, reconfirmând cu ocazia acestei ediţii succesul de care se bucură în rândul comunităţii de afaceri din România.
Printre companiile alese se numără 5 to go, 2B Intelligent Soft, Netopia Payments, D-Toys, Sano Vita, Eturia, Taparo, IT Assist Services, Deltamed, Stay Fit Gym.
"Made in Romania a reuşit să creeze cadrul adecvat prin care companiile româneşti îşi pot promova afacerile şi pot avea acces la strategii de dezvoltare a acestora prin atragerea de finanţare de pe piaţa de capital. Am văzut, de-a lungul celor cinci ediţii, companii locale cu un potenţial extraordinar de a deveni lideri naţionali şi de a se extinde la nivel regional şi internaţional, iar clasamentul din această ediţie ne demonstrează faptul că programul îşi atinge obiectivul de a deveni un reper în identificarea şi promovarea viitoarelor motoare ale economiei româneşti. Anul acesta avem 50 de companii semifinaliste din arii de activitate foarte diverse şi aşteptăm cu interes să vedem care sunt finalistele." a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
În prima etapă a proiectului Made in Romania, derulată în perioada 29 martie - 31 mai, antreprenori, parteneri şi susţinători ai programului, dar şi ai brandurilor româneşti, angajaţi ai companiilor din România, precum şi Comitetul de Nominalizare au înregistrat un număr de 350nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com.
Dintre acestea, cea mai mare pondere în funcţie de domeniul de activitate o deţin companiile din IT&C, cu un procent de 27%, urmată de companiile din Comerţ cu 12%, în timp ce sectorul Serviciilor ocupă locul 3 în top, cu un procent de 9% din totalul companiilor nominalizate.
Cele 3 domenii de activitate au fost urmate de Industria Alimentară, FMCG, Industria Prelucrătoare, Sănătate, Construcţii, Agricultură. Distribuţia geografică a companiilor nominalizate anul acesta arată faptul că în top 5 se află judeţele: Bucureşti şi Ilfov, cu 46%, Cluj, în procent de 7%, Prahova şi Timiş cu câte 5%, urmate de Iaşi, cu 4%, se mai arată în comunicat.