Proiect al UE pentru a combate propaganda jihadistă

A.C.
Miscellanea / 4 ianuarie 2015

Uniunea Europeană proiectează să înfiinţeze în Belgia o celulă de consilieri la care guvernele membre să poată apela pentru a combate propaganda jihadistă, potrivit unui înalt responsabil al UE, citat ieri de ziarul belgian Le Soir.

"Ideea este ca Belgia să formeze o celulă de experţi care să poată da ţărilor Europei răspunsuri imediate unei probleme foarte acute de comunicare" în faţa radicalilor jihadişti, a declarat responsabilul pentru lupta antiteroristă al UE, Gilles de Kerchove, transmite Agerpres.

Reţelele de socializare au devenit un mijloc de recrutare important pentru jihadişti, care au utilizat şi internetul pentru a posta mai multe înregistrări video ale executării unor ostatici occidentali.

Experţii acestui proiect-pilot vor oferi contraargumente şi alte mesaje pentru a combate propaganda grupului Statul Islamic şi a altor grupări jihadiste, a explicat Kerchove.

Ei ar putea, de exemplu, să difuzeze interviuri ale jihadiştilor dezamăgiţi de revenirea Siriei, şocaţi de acţiunile "bolnavilor care simt plăcerea în violenţă" sau de faptul că obiectivul lor nu mai este răsturnarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ci lupta între grupuri insurgente rivale.

El a precizat că proiectul nu a fost încă finalizat, dar Comisia Europeană prevede alocarea unei sume de un milion de euro pe 18 luni pentru a angaja cinci sau şase experţi care să lucreze în Ministerul de Interne belgian, potrivit ziarului citat de AFP.

Gilles de Kerchove indicase în septembrie pentru AFP că circa 3.000 de cetăţeni din UE se alăturaseră grupului Statul Islamic în Siria şi în Irak, subliniind că statele membre se tem ca aceştia să nu reprezinte o ameninţare teroristă la revenirea în ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Bursa si UE. Nu stiu daca mi-ati citit comentariul de la articolul despre televiziunea de stat europeana in limba rusa. Dar acest articol despre ISIL raspunde framantarilor mele de european ingrijorat de discriminarea la care sunt supusi cei 15 milioane de arabi/turci/africani din UE. Ei sa nu aiba televiziune cu "stiri foarte exacte" si divertisment in limba materna.

    Bravo UE. Acum insa nu sunt de acord doar cu niste postaci platiti de UE care sa combata pe forumurile islamistilor. Trebuie sa exista o televiziune pan-europeana in limbile lor materne cu divertisment si stiri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb