PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE APA NOVA Bucureştenii au alergat pentru supravieţuitoarele cancerului de sân

Companii / 3 octombrie 2017

Bucureştenii au alergat pentru supravieţuitoarele cancerului de sân

Peste 2.500 de oameni au aleargat sâmbătă pentru o cauză nobilă: donarea de proteze mamare femeilor care au trecut printr-o operaţie de extirpare a sânului. Aflat la ediţia cu numărul 11, Crosul Casiopeea a început la ora 10:00, în Parcul Tineretului din Bucureşti. Participanţii au făcut donaţii de participare, iar toate fondurile obţinute vor fi folosite pentru achiziţionarea unor proteze mamare ce vor fi donate femeilor ce au trecut prin operaţia de mastectomie. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul a numeroase firme şi companii printre care Apa Nova Bucureşti. Sintagma "Social Responsability", parte importantă a strtegiei Apa Nova şi care presupune modalitatea prin care se dă ceva înapoi comunităţii care te-a primit în mijlocul ei, s-a regăsit şi la acest eveniment, societatea bucureşteană oferind participanţilor şi organizatorilor 3000 de sticle de apă. Crosul şi Marşul Casiopeea, organizat sâmbătă în Bucureşti, reprezintă singurul eveniment sportiv din România care strânge donaţii pentru proteze mamare.

75% dintre româncele diagnosticate cu cancer la sân ajung la mastectomie

La fiecare 19 secunde, undeva în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. În România, numărul femeilor diagnosticate îl depăşeşte cu mult pe cel al mediei europene, mai îngrijorător fiind faptul că peste 75% dintre românce ajung pe masa de operaţii, din cauza depistării târzii a bolii. Greutăţile nu se opresc, însă, odată cu operaţia şi vindecarea.

Protezele mamare, esenţiale în recâştigarea feminităţii

Deşi protezele externe de sân şi sutienul special necesar purtării acestora sunt pe lista Casei Naţionale de Asigurări pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la sân pot aştepta până la doi ani pentru a intra în posesia protezei, procedurile de înscriere şi atribuire fiind anevoioase şi cererea foarte mare. Costurile unei proteze externe de calitate şi a accesoriilor necesare purtării acesteia depăşesc 150 EUR, ceea ce face achiziţionarea lor imposibilă pentru multe dintre femei. Protezele au, însă, mai mult decât un beneficiu estetic, impactul lor simţindu-se asupra fizicului şi psihicului, în egală măsură. O proteză de calitate împiedică presiunea asupra coloanei vertebrale, dar, mai ales, este un accesoriu crucial în redobândirea feminităţii şi a încrederii în sine. "Fiecare cicatrice înseamnă o viaţă diferită de cea de dinainte de operaţie, iar protezele sunt costisitoare şi listele de aşteptare pentru decontare se pot întinde pe ani întregi. Noi credem că readaptarea la propria viaţă este un proces care merită la fel de multă atenţie ca vindecarea în sine", declară Marina Oţelea, Preşedinta Asociaţiei Casiopeea.

Un eveniment pentru întreaga familie, dar şi pentru echipe

Peste 19.000 de persoane, adulţi şi copii, au participat în ultimii ani la crosurile Casiopeea. Evenimentul a fost gândit pentru toate vârstele, începând la ora 10:00 cu crosurile pentru copii şi adolescenţi şi continuând cu cele ale adulţilor. Marşul familiei a încheiat şi ediţia de anul acesta - o plimbare în semn de solidaritate, la care poate participa întreaga familie. În fiecare an, companii importante din România s-au alăturat acestei cauze, înscriind echipe proprii în cadrul competiţiei Corporate Challenge.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb