PROIECT STRATEGIA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI: Dezvoltarea zăcămintelor offshore din Marea Neagră - necesară

T.E.
Materii Prime / 12 august 2019

Dezvoltarea zăcămintelor offshore din Marea Neagră - necesară

Dezvoltarea zăcămintelor offshore descoperite în Marea Neagră este necesară pentru a evita creşterea semnificativă a dependenţei de importurile de gaze şi reprezintă o condiţie sine-qua-non pentru a putea miza pe gazul natural în mixul energiei electrice, conform proiectului "Strategiei energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050", publicată de ministerul de resort.

"Pentru a evita creşterea semnificativă a dependenţei de importuri, chiar dacă acestea vor fi disponibile din surse şi prin rute alternative, este necesară dezvoltarea zăcămintelor offshore descoperite în ultimii ani în Marea Neagră. Aceasta este o condiţie sine-qua-non pentru a putea miza pe gazul natural în mixul energiei electrice, se menţionează în proiect.

Potrivit documentului, resursele suplimentare de gaze naturale din zăcămintele onshore şi offshore sunt prevăzute în mixul energetic al României în toate scenariile, cu excepţia celui improbabil de menţinere îndelungată a preţurilor joase, care nu justifică o continuare a investiţiei.

Exploatarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră va avea o contribuţie majoră la asigurarea securităţii energetice a României. Nivelurile cantitative cumulate din producţia convenţională onshore şi offshore pot avea potenţialul de a fi excedentare faţă de nivelul estimat în prezent al cererii de pe piaţa internă, relativ liniar.

Astfel, menţionează proiectul, România îşi propune creşterea consumului de gaze naturale în industria internă şi exportul unor produse finite care utilizează ca materie primă şi gazele naturale.

Strategia mai semnalează că, pe termen scurt şi mediu, în vederea creşterii rezervelor sigure de ţiţei şi gaze naturale, România trebuie să-şi asume ca prioritate investiţii în tehnologii care să conducă la creşterea gradului de recuperare din zăcămintele existente, iar pe termen lung, în dezvoltarea proiectelor de explorare a zonelor de adâncime (sub 3.000 m), a celor onshore cu geologie complicată şi a zăcămintelor offshore din Marea Neagră.

Conform documentului, producţia de gaz natural va scădea, după ce atinge un nou vârf de 132 TWh în 2025, ca urmare a producţiei din Marea Neagră, la 96 TWh în 2030 şi la 65 TWh în 2050.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avand in vedere ca nu citeste nimeni ,am hotarat sa scriu cateva randuri.Nu ii iubesc de loc pe cei care au condus tara inainte de 1990, dar pe langa greselile pe care le-au facut, nu pot sa nu le recunosc meritele in productia de energie electrica si termica.De cca 30 de ani , ,,specialistii,, traiesc si se hranesc financiar din ce sa realizat inainte de 1990.Poate are cineva curajul sa faca o analiza in sectorul productiei, ce sa realizat inainte de 1990 si ce sa facut (distrus) dupa 1990.Si ca sa termin intro nota optimista, indraznesc sa-l mentionez pe marele profesor, om onest si cinstit , un adevarat roman , Grigore Moisil, sa-i fie tarana usoara,cand a fost intrebat ce parere are despre programul de lucru de 8 ore a zis ,,daca aveti nevoie de curul meu stau 8 ore, daca aveti nevoie de capul meu stau cat consider eu,,Oamnei buni care faceti strategii hotarati-va aveti nevoie de oameni care stau pe cur sau de oameni care isi folosesc capul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb