Universitatea Ovidius din Constanţa a câştigat două proiecte în valoare totală de 10 milioane de euro, finanţate prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, au informat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.
Conform sursei citate, unul dintre proiecte vizează extinderea campusului existent pe Aleea Universităţii, nr. 1, prin construirea şi dotarea unei noi clădiri, care va include săli de clasă şi laboratoare de specialitate, cu o capacitate de 466 de locuri pentru programe de studiu care formează specialişti în domeniile IT&C, inginerie şi transport naval. Al doilea proiect se referă la realizarea unei noi infrastructuri educaţionale universitare şi dotarea laboratoarelor de specialitate, cu o capacitate de 557 de locuri pentru programe de studiu care formează specialişti din domeniile turism, agro-alimentar şi biotehnologii. Cele două noi clădiri vor avea o suprafaţă construită de peste 5.000 metri pătraţi şi regim de înălţime P+2, fiind realizate utilizând o arhitectură similară, într-o compoziţie unitară.
Spaţiile de învăţământ vor include şase amfiteatre, nouă săli de seminar, trei laboratoare digitale specializate (un laborator pentru inteligenţă artificială, unul pentru securitate cibernetică şi învăţare automată şi unul pentru excelenţă în turism), patru laboratoare digitale generice şi şapte laboratoare tehnice.
"Universitatea Ovidius din Constanţa face un pas important spre consolidarea statutului său de pol academic şi de cercetare în regiunea de sud-est a României, prin atragerea unei noi finanţări, în valoare de 10 milioane de euro. Aceste investiţii reprezintă o continuare firească a demersurilor noastre de dezvoltare instituţională, demarate anterior, prin proiecte finanţate atât prin PNRR, cât şi prin atragerea altor linii de finanţare europeană în exerciţiul anterior", a declarat rectorul Universităţii Ovidius, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu. Prin intermediul celor două proiecte va creşte accesul anual la servicii educaţionale de calitate pentru cel puţin 2.000 de studenţi, inclusiv pentru cei din grupuri vulnerabile (peste 10%), prin utilizarea noilor infrastructuri şi a dotărilor aferente.